Lästips: Mitt namn är Lucy Barton

En bok om den komplicerade kärleken mellan mor och dotter, flykt och trasiga familjer.

 Lucy Barton, blivande författare, gift och mor till två små barn, har drabbats av mystiska komplikationer efter en blindtarmsoperation och tvingas tillbringa nio veckor på sjukhus.

Upplevelsen är en av oro och isolering, men ensamheten bryts när hennes mamma oannonserat kommer på besök. De två kvinnorna, som knappt setts sedan Lucy lämnade barndomens fattiga landskap bakom sig för att söka lyckan i New York, får en chans att närma sig varandra igen.

Mitt namn är Lucy Barton av Elizabeth Stroutberättar om det komplicerade förhållandet mellan mor och dotter.

Lager för lager avtäcks en berättelse om fattigdom, psykisk sjukdom och en tillvaro där kärleksyttringar tvingats hamna långt ner på prioriteringslistan.

Elizabeth Strout är en skicklig berättare som ger bara precis så mycket information som är nödvändig, hon håller sin läsare på tårna och slösar inte med orden. Resultatet är en explosiv liten roman med lika mycket nerv som hjärta.

Vad läser du för bok?

Anneli

2 reaktioner på ”Lästips: Mitt namn är Lucy Barton

  1. Jag gillar den boken mer nu i efterhand, än när jag läste. Det är en bok som jag kan tänka mig att läsa om. Nu läser jag ”Arv och miljö” och Vigdis Hjort och den är jättebra.

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.