Lästips: Flätan

Tre kvinnor, tre liv, tre kontinenter.

 Tre vägar som inte är avsedda att korsas. Tre berättelser som är kopplade till varandra. 

I Indien lever Smita med sin man Nagarajan och deras dotter Lalita. De är Dalit, kastlösa som inte har något annat alternativ än att försörja sig på att göra jobben som ingen annan är villig att göra.

I Italien har Giulias familj tillverkat peruker av äkta hår i flera generationer. Nu är det hennes far som är den styrande och det enda av barnen som är engagerad i rörelsen är Giulia. När fadern blir skadad i en olycka får Giulia veta hur det egentligen är ställt med familjeföretaget.

I Kanada är Sarah en framstående advokat som alltid har sett till att jobba hårt och inte blanda sitt privatliv med arbetslivet. Som ensamstående mamma med tre barn har det inte varit lätt men efter allt slit verkar det som om det äntligen kommer att löna sig. Mitt under en rättegång faller Sarah ihop, att det är något fel på henne har hon haft på känn men någon tid för att ta itu med det har det inte funnits.

Tre kvinnors öden flätas ihop och det är så olika liv och förutsättningar man som läsare får ta del av. Alla tre kvinnorna för en kamp men med olika mål.

Den här boken gick inte att sluta läsa, jag vände blad i rasande fart.

 En stark skildring om tre kvinnors livsöden.

Flätan är Laetitia Colombanis debutroman.

Vad läser du för bok?

Anneli

5 reaktioner på ”Lästips: Flätan

  1. Den boken låter som något för mig, ska skriva upp titel och författare. Jag har precis avslutat 1793 av Niklas Natt och Dag en fantastisk bok om man gillar mustiga beskrivningar om hur det var förr i Stockholm. Bra historia och jag känner mig ledsen för den tog slut.
    Har börjat läsa en äldre bok som heter Fy fy fy 17 som handlar om tonåringar, nu minns jag inte författaren namn, men jag gillar hennes tankar och förstår att hon har övat mycket med tre egna och var det 13 fosterbarn.

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.