Lästips: Vi bad aldrig om vingar

En roman om ung kärlek, svåra beslut och hopp mot alla odds.

I fjorton år har Letty Espinosa haft tre jobb för att få ekonomin att gå runt medan hennes mor uppfostrat hennes barn – Alex, 15, och Luna, 6 – i en liten lägenhet i ett bortglömt bostadsområde i utkanten av San Fransisco Bay Area. Men Lettys föräldrar åker tillbaka till Mexiko och Letty tvingas axla mammarollen för första gången i sitt liv.

Letty står inför sitt livs utmaning: Luna saknar sina morföräldrar oerhört mycket och Alex, som har blivit kär i en klasskamrat, har tappat allt förtroende för sin mamma. Letty kommer på en plan som kan hjälpa familjen bort från det farliga bostadsområdet och den hjärtskärande orättvisa som präglat deras liv, men ett enda felsteg kan äventyra allt hon kämpat för och hennes familjs bräckliga hopp om en framtid.

 Hur detta går, hur livet utvecklar sig för Letty och barnen, det är det boken handlar om. Man får en inblick i hur utsatta barns vardag kan te sig och hur en vilsen mor tänker.

Detta är en roman om vad det betyder att vara en familj. En stark och gripande berättelse om en mors kärlek, nystarter och försoning.

Vi bad aldrig om vingar är Vanessa Diffenbaughs andra roman. Hennes första heter Blomsterspråket.

Vad läser du för bok?

Anneli