Lästips: De modigas rike

En berörande berättelse om passion, konflikt, vänskap och uppror. 

De modigas rike är den andra fristående romanen i en trilogi om det nykoloniserade Australien.

Tiden är slutet av 1700-talet och början av 1800-talet och i centrum för handlingen står dels några brittiska familjer som på olika villkor kommit till Australien, dels en grupp aboriginer vars liv oåterkalleligt kommer att förändras när nykomlingarna tar över deras land.

Familjen Cadwallader är en engelsk överklassfamilj med visst inflytande i den nya kolonin. Den unge Edward begick en grym handling och förpassades för en tid till norra Australien. Nu har han, tillsammans med fru Eloise och deras barn, flyttat tillbaka till Sydney. Men han är våldsam och oberäknelig.

Mandawuy är aborigin och har ett brinnande hat till Edward Cadwallader. Han och hans mamma var de enda som överlevde massakern när Cadwallader och hans män stormade deras läger.

George Collinson kommer från en engelsk prästfamilj som har skapat sig ett nytt liv i Australien. George arbetar som valfångare men kommer efter hand att ägna sig mer åt att göra affärer. När han möter Eloise Cadwallader på en bjudning hos guvernören blir han djupt förälskad.

Alice Quince, gift med den före detta straffången Jack, kommer efter en mycket lång och händelserik resa äntligen fram till Australien. Med sig på båten har hon en fårhjord och en häst och hon ser fram emot att återförenas med Jack på hans gård. Men när Alice får klart för sig att Jack delar gården med en annan f.d. straffånge och dennes fru, en vulgär och högljudd kvinna som tidigare var prostituerad, blir hon nästan avskräckt.

Kring dessa personer har Tamara McKinley vävt en rik, spännande och romantisk berättelse i en historisk miljö som har en intressant dramatik.

Historia är, och har aldrig varit, mitt favoritämne, men när den vävs in i en sådan här underbar berättelse blir det genast mer intressant. 

Vad läser du för bok?

Anneli

5 reaktioner på ”Lästips: De modigas rike

  1. Läser en deckare, hon heter Kristina Ohlsson Lotus Blues. Skaplig bok, men jag har så många nu som väntar att jag blir lite ”stressad”. Vill ju läsa klart boken, men känner att den inte är så bra att jag bara vill läsa och läsa. Då blir jag sugen på att börja på en ny bok.

    Gillad av 1 person

    1. Svårt tycker jag när boken man läser inte ger inspiration till att vilja läsa vidare. Men jag vill alltid ändå nå slutet för man vet ju aldrig hur författaren knyter ihop det till slut. Det kan vara avgörande. Härligt att veta att det finns många böcker till att upptäcka 📚. Trevlig läsning

      Gilla

Kommentarer inaktiverade.