Lästips: Vänd dig inte om

Tove Alsterdals bok Vänd dig inte om är den första boken jag läser från min stora bok korg som jag fick till min födelsedag.

Bokkorg

En korg fylld med sexton böcker i alla möjliga genrer, äldre som lite nyare. Hösten är räddad!

Jag har inte läst något av Tove Alsterdal tidigare men hon har publicerat tre deckare innan hon släppte Vänd dig inte om.

Författaren placerar handlingen på gamla Beckomberga, där ett nedlagt ”sinnessjukhus” legat.

Ett brutalt överfall men också flera döda kroppar som återfinns genom att en pojke tagit med en skalle hem. Den först häktades öde följs i fängelset. Hon är osäker på vad som egentligen hände. Kan det varit hon som mördat? En tiggare vet men är försvunnen. De andra döda har samband med Beckomberga och polisen får hjälp av en äldre sjuksköterska som arbetat där förut när det var mentalsjukhus.

Det förflutna visar sig vara närmare än någon kunde tro och skräcken sprider sig i området. Har de en seriemördare ibland sig?

Riktigt spännande, välskriven och lite annorlunda. Fantastiskt bra – missa inte den här om du älskar deckare!

Vad läser du för bok?

lsa_bo1_81385751

Anneli

5 reaktioner på ”Lästips: Vänd dig inte om

  1. Jag tyckte mycket om den här boken. Men hon har skrivit en som är ännu bättre! Hennes nr 2 som heter I tystnaden begravd som utspelar sig i Tornedalen och i ett då-plan i Sovjetunionen. Hörde häromdagen att hon kommer med en ny i början av nästa år.

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.