Lästips: Konsekvenser av att dö

Böcker är friskvård för själen, medan kroppen vilar.

Idag är en dag för återhämtning och vila. Det passade bra med att läsa ut Rose Marie Bouws bok Konsekvenser av att dö.

Jag har nu läst några av hennes böcker och varenda en är läsvärd. Rose Marie har ett unikt sätt att beskriva känslor. Hon går liksom in på djupet och kan beskriva hur det känns i själen.

Konsekvenser av att dö handlar om Anne-Sofie. Hon bor i Holland och ska föda sitt första barn. Men det går inte enligt plan. Något händer Anne-Sofie under förlossningen och hon drabbas av förlossningspsykos. Och där börjar Anne-Sofies hemliga helvete. Hon lever i två parallella världar där den ena inte får gå ihop med den andra. Då kan hon förlora sitt barn och därför låtsas hon att allt är som det ska.

Konsekvenser av att dö är en omskakande och gripande berättelse om hur en förlossning förändrade och förstörde liv. Om hur den lyckligaste dagen i livet blev till den värsta. En berättelse om posttraumatiskt stressyndrom, psykos, paranoia och depressioner. Men framför allt är det en stark berättelse om en kärlek och en kamp för livet. En berättelse som inte lämnar mig oberörd.

Jag fastnade för berättelsen med en gång och läste i princip tills den var slut och då ville jag bara läsa mer.

Vad läser du för bok?

lsa_bo1_81385751

Anneli

2 reaktioner på ”Lästips: Konsekvenser av att dö

  1. Oj, vilket djupt ämne att skriva om! Tyvärr är nog detta något som drabbar många kvinnor efter en förlossning! Att få ett barn att ta hand om är säkert väldigt skrämmande för de flesta nyblivna mammor!

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.