Lästips: Och bilen går bra?

Lär dig fixa kallpratet!

I Niklas Källners bok Och bilen går bra delar han med sig av sina bästa tips när det kommer till småprat.

Igenkänningen är hög samtidigt som det presenteras hysteriska, överraskande och underhållande anekdoter. Det handlar om kändisars strategier för att småprata, hur diplomater  kan förändra internationella relationer genom att gå på ett mattmuseum, hur en kurs i SFI avhandlar svenskarnas hålla-sig-på-kanten-mentalitet, hur du kan inleda ett samtal om du vill veta vad någon väger och hur alfabetet kan användas för att få igång ett samtal. 

Intressanta historier kring människor och företeelser som alla har med kallprat att göra, blandas med intervjuer med olika yrkesgrupper, fakta, konkreta tips på hur man blir en bättre kallpratare och Niklas personliga reflektioner.

Förhoppningsvis kan boken vara till hjälp när du saknar samtalsämnen på nästa middag eller jobbmingel.

Ett tips om hur du pratar med Malmöiten: ”Hur ska det perfekta falafelbrödet vara?”

Malmö är känd för sin goda falafel och alla har en åsikt om hur ett riktigt bra falafelbröd ska vara. Om det inte funkar är ett säkert kort att prata om närheten till kontinenten.

”Att få kontakt med andra människor är något som inte uppstår av sig själv. Det kräver övning och för att lyckas är det bra att ha tänkt till och ha en uppsättning konkreta verktyg med sig. ”( Citat från förordet. )

Vad läser du för bok?

lsa_bo1_81385751

 

Anneli

 

 

2 reaktioner på ”Lästips: Och bilen går bra?

  1. Haha, verkar som en bok för mig! Småprat är inte alltid min starka sida! Jag har blivit bättre på det på äldre dar, men ibland knyter tungan sig och jag vet ej vad jag ska prata om!!
    Tack för falafel tipset!

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.