Lästips: See me

Jag har läst den engelska versionen av Nicholas Sparks bok See me.

Tyvärr översätts inte alla Nicholas Sparks böcker till svenska. Flera av hans bästa böcker har blivit film.

Colin Hancock ger sin andra chans sitt allra bästa. Med en historia av våld och dåliga beslut bakom sig och hotet om fängelse som följer hans varje steg, är han fast besluten att gå en rak linje. För Colin betyder det att han själv försöker få sin undervisningsexamen och undviker allt som visat sig destruktivt i hans tidigare liv. Det sista Colin letar efter är ett seriöst förhållande.

Maria Sanchez, den hårt arbetande dottern till mexikanska invandrare, är bilden av konventionell framgång med en examen från Duke Law School och ett jobb hos ett prestigefyllt företag i Wilmington är hon en mörkhårig skönhet med en till synes felfri professionell banbrytning. Men Maria har en egen traumatisk historia, en som tvingade henne att återvända till sin hemstad och lämnade henne frågan om hennes liv var vad hon en gång trodde.

En dag när Maria är på väg hem från en sen kväll på kontoret så får hon punktering. Colin stannar och erbjuder hjälp. Men Maria blir livrädd. Colin är helt sönderslagen i ansiktet och Maria vill verkligen inte ha någon hjälp av honom. Allt är dock inte som det ser ut att vara vid första anblicken. Två väldigt olika personer lär känna varandra. Men allt är inte frid och fröjd. Marias föräldrar tycker kanske inte att Colin är lämplig för umgänge överhuvudtaget med tanke på hans bakgrund och så dyker någon upp från Marias förflutna och påminnelser från en annan tid flyter upp till ytan.

För er som gillar Sparks så blir ni inte besvikna, det är mycket kärlek i boken men också mycket spänning. Nicholas Sparks är expert på att skriva fängslande romaner och han beskriver känslor som ingen annan.

Vad läser du för bok?

lsa_bo1_81385751

 

Anneli

2 reaktioner på ”Lästips: See me

  1. Ja, jag gillar hans böcker och den du beskriver låter som ännu en bra bok, en page turner som de säger på engelska!

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.