Lästips: Hjärtats angelägenheter

Det var längesedan jag läste något av Danielle Steel.

Förr slukade jag hennes böcker, men efter ett tag tröttnade jag och övergick till annat. Hittade Hjärtats angelägenheter på rea och den har stått i bokhyllan i väntan på att bli läst. Nu när jag är hemma sjuk passade det bra att ta fram denna.

20180610_2026292162845129000505285.jpg

Vad gömmer sig bakom den perfekta fasaden? Fotografen Hope Dunne lever ett stillsamt liv i sin loftlägenhet i New York. Hon letar varken efter kärlek eller spänning, men när hon flyger till London för att fotografera en framgångsrik författare hittar hon båda delarna. Författaren Finn ONeill är en stjärna – världsvan och charmig. Han faller pladask för Hope och uppvaktar henne som hon aldrig har blivit uppvaktad förr. Hope sveps med i en romantisk dröm och när Finn bjuder in henne till sitt ståtliga irländska gods tycks bilden komplett. Men snart uppstår sprickor i fasaden. Oskyldiga lögner växer sig större, Finns svartsjuka tar sig våldsamma uttryck, och Hope upptäcker att hon faktiskt är rädd för mannen hon älskar. Det är något i Finns historia som inte stämmer, och för att ta sig ur hans grepp måste Hope ta reda på vad.

Boken är lättläst, med djupa undertoner, och Danielle beskriver hur ett förhållande förgörs av psykisk ohälsa men hon skrapar bara på ytan utan att gå vidare med berättelsen. Danielle målar upp en perfekt kvinna i alla avseenden. Det är väl lite typiskt hennes stil att skriva: att få ihop berättelsen och beskriva allvaret i den och sen avluta med att så fort den rätta mannen kommer in i bilden löser sig allt. Så även i denna boken. Den passar bra att läsa på några lata dagar eller, som jag är hemma,sjuk och inte orkar mycket annat.

Vad läser du för bok?

lsa_bo1_81385751

Anneli