Falskt anklagad

I början av maj hörde en kvinna av sig till mig och anklagade mig för att ha slängt upp min bildörr i hennes bil.

Händelsen ska ha hänt den 30 april, på Valborgsmässoafton, på Ica Maxis parkering.

Jag blev alldeles förvånad och nästan chockad över vad denna kvinna beskrev att jag gjort. Enligt henne hade jag slängt upp min dörr så hårt i hennes bil att det lämnat ett 10-15 cm långt rivmärke och en buckla i hennes bildörr. Hon hade inte själv sett detta eller varit i närheten utan två vittnen, som satt i samma bil, hade lämnat en lapp på hennes ruta med mina bildetaljer.

Då kvinnan några dagar efter detta hänt ringde mig var jag helt oförstående. Jag visste helt säkert att jag inte slagit i min dörr i något och jag var helt säker på att när jag parkerade på Ica Maxi den dagen hade jag ingen bil sidan om mig på den sidan, men däremot hade jag en bil till höger om mig, på handikapp platsen.

Jag bekräftade att jag varit på parkeringen och att jag parkerat med förnekade att jag gjort något fel. Kvinnan drev på och ville att jag skulle kontakta mitt försäkringsbolag för betalning av skadan. Så klart vägrade jag eftersom jag var säker på min sak.

87beadf3-4a16-4001-9b5b-661de2fa547c
Det hade nog blivit skador på min bil också om jag slagit i någon annan.

 

Istället för att hålla på och tjafsa med kvinnan, rekommenderade jag kvinnan att polisanmäla och låta det bli en utredning. Det skulle hon minsann göra eftersom hon hade två vittnen som sett denna händelse.

Sedan hörde jag inget mer och tänkte inte mer på det. Tills nu när polisen hörde av sig och ville höra min version av händelsen. Jag berättade detaljrikt för polisen vad som hänt. Samma fråga ställdes ett par gånger och jag gav samma svar som tidigare. Då visade det sig att tidsangivelsen de två ”vittnena” lämnat inte stämde med min. Jag kunde bevisa för polisen att jag inte var på Ica Maxi vid den tiden ”vittnena” hävdar. ”Vittnena” har även angivit två olika händelseförlopp i deras berättelse. I den ena gick jag ur bilen och tittade på min egen bil och sedan gick därifrån och i den andra så gick jag ur bilen för att titta på min egen bil och sedan körde jag därifrån. De kunde inte ens hålla reda på sin egen lögn. Även kvinnan var inte säker på att hon haft skadan innan den 1 maj. Vilken härva. Polisen lade ner anmälan.

Bildresultat för bilder på falskt anklagad

Men vilken fräckhet! Anklaga mig för att ha gjort något för att få ut pengar från försäkringen.  Jag var säker på att jag inte gjort något, och även om jag råkat slå i dörren hade jag stått för vad jag gjort och sett det som den olycka det var. Det som gör mig mest irriterad är att jag började tvivla på mig själv. Hade jag verkligen slagit i min dörr?

Folk har inget samvete och ta upp polisens redan bristfälliga bemanning för en sådan sak. Det är skandal hur lågt man kan sjunka. Nu är det dom som får en anmälan på sig för försök till bedrägeri. Och det är inte påhittat.

Anneli

11 reaktioner på ”Falskt anklagad

  1. Vilken tur att det löste sig till slut! Ja, det finns många människor i vårt samhälle som ställer till med drama bara för att få pengar!
    Sköt om dig ❤️

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.