Lästips: Alla dessa hemligheter

Annika Estassy’s bok Alla dessa hemligheter har legat på kö ett tag i väntan på att bli läst.

Annika är en helt ny författare för mig. Detta är hennes tredje bok och fristående uppföljare till hennes två första.

20180525_1314534298079416693078532.jpg

 

Louise är en kvinna i sina bästa år som älskar sitt hus och sin trädgård där hon varje år planterar nya tulpanlökar. Plötsligt en dag dör Konrad, hennes man i en hjärtinfarkt. Nu kanske Louise äntligen kan börja leva sitt liv som hon egentligen velat göra länge, kanske plugga konst. Men Konrad har inte lämnat efter sig ett stort arv utan en mängd skulder. Vad ska Louise göra nu? Det börjar pratas om henne i staden och pressen börjar ringa henne för att få en intervju. Det gör ju inte saken bättre att chefen på Turistbyrån funderar på att sparka henne därför att hon har druckit alkohol på arbetstid.

En dag när pressen står utanför hennes hus flyr Louise in till grannen, innan hon bestämmer sig för att åka utomlands. Snart ringer hon på ytterdörren hos sin syster Carina som hon inte har sett på över 20 år. Systern blir chockad och Louise vill inte berätta att hon har flytt allt hemma i Sverige, hon har heller inte berättat för sina vuxna barn att hon skulle resa bort. Systrarna Louise och Carina har många saker i sitt bagage som de inte vill prata om och Louises uppdykande på tröskeln är inte bara enkelt.

I Frankrike ska nu Louise försöka hitta sig själv och dessutom försöka undvika att berätta för Carina om Konrad och alla hans affärer. I Sainte Marie-sur-Mer, den lilla byn, möter också Louise den svenske frilandsjournalisten Boy, som hon startar en bekantskap med. Han är en underbar man som hon känner mer och mer för och som ger henne massa uppmärksamhet som hon aldrig tidigare har fått. Hur ska detta gå?

Det här är en bok om Louise och Carina, en rad trassliga händelser och tankar från det förflutna som blommar upp, men invävt finns ljusa händelser och värme.

Annika Estassy kan sitt Frankrike och kryddar med målande beskrivningar av stämning Trevlig är kanske det ord som passar bäst för att beskriva Alla dessa hemligheter, trots att det händer en del mindre trevliga saker. Det är en perfekt, lättsmält sommarbok som utspelar sig i en trevlig miljö.

Vad läser du för bok?

lsa_bo1_81385751

 

 Anneli