Mamma, du är världens bästa!

Idag firar jag kvinnan som fött mig, gett mig liv och som än idag tar hand om mig, min älskade mamma.

Men vad innebär egentligen Mors Dag? Dagen introducerades i Philadelphia 1908 av amerikanskan Ann Jarvis för att på årsdagen av hennes egen mors, Anna Jarvis, bortgång hedra dennas minne. Ann Jarvis la alltså grunden till Mors-dags-firandet. I Sverige firades mors dag första gången 1919 på initiativ av Cecilia Bååth-Holmberg.(Källa: Wikipedia.se)

Hur vi sen förhåller oss och tolkar dagen är upp till var och en.

I vår familj har vi alltid firat Mors dag. Inget stort, men vi har samlats för att umgås och äta tillsammans.

Tänk så lyxigt det är att ha en person som alltid vill mitt allra bästa, även om jag har tyckt att hon tjatat så har det alltid funnits en välmenande tanke bakom ”tjatet”. Med facit i hand så vet jag ju att hon hade rätt i (nästan) allt.

Oavsett storlek på problem, eller om jag bara vill ha råd om en sak så kan jag alltid lita på att mamma har erfarenhet och kloka råd att dela med sig av.

Det går inte lura mamma, hon hör direkt om jag är ledsen eller om jag försöker dölja något.

En mammas kärlek övergår allt. Det betyder att ge hela ditt hjärta och all din energi varenda dag för att leda barnen framåt och lära dem att leva. En kärlek som är både oändlig och evig.

Idag är det din dag, mamma. Tack för allt du gör och alltid finns där för mig!

20160522_142916

Har även turen att ha en underbar svärmor i mitt liv. Jag har ett öppet, nära och varmt förhållande med henne. Hon är omtänksam och vill alltid mitt bästa. Vi har alltid roligt tillsammans när vi träffas och hon berikar och förstärker mitt liv.

Idag tänker jag lite extra på min lilla kära mormor. Oändligt älskad och saknad. Det är så tomt utan dig. Tack för att du lät mig hitta fotot precis när jag gjorde. Du visste att jag behövde det, som alltid.

20160522_111857

Grattis till mammorna i mitt liv! Önskar er en jättefin dag.

Anneli

7 reaktioner på ”Mamma, du är världens bästa!

 1. Aww, så fint skrivet om din mamma och alla mammor i världen! Ja, vara en mamma är ett livslångt och krävande jobb ibland, men du har rätt att en mammas kärlek är oändlig och man kan lita på sin mamma! Tyvärr har inte alla bra kontakt med sin mamma och det finns tyvärr kvinnor som ej borde vara mammor för de är ej utrustade till jobbet! Men liksom du har även jag en underbar mamma, hon går igenom tuff tid med min pappa som har en försämrad hälsa så jag känner att jag borde stödja henne mer! I juli fyller min älskade mamma 70 år, så något fint får jag väl göra för henne!
  Ha en trevlig dag med nära och kära runt omkring dig! 😍

  Gillad av 1 person

  1. Vi är verkligen välsignade med sådana underbara mammor. När man hör hur andra kan ha det med sina blir man ännu mer tacksam. Nu är det din uppgift att ta hand om din mamma ett tag. Svårt och känslosamt men jag finns här för dig, som alltid. ❤

   Gilla

 2. Så fint skrivet! Själv är jag förkyld så mamma får inget besök idag, jag som planerat att plocka liljekonvaljer här från landet och ge henne, har också köpt ett par fina skinnskor till henne. Men det får väl vänta till nästa vecka. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! Tråkigt när det inte blir som planerat. Men din mamma blir säkert lika glad när du kommer nästa vecka. Tanken finns ju där. Idag har jag haft svärmor här på middag. Mysigt. Imorgon träffar jag min mamma och tar med henne på en utställning av parfymflaskor. Krya på dig och ha en bra vecka! 🌷

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.