Lästips: Sveket

Linwood Barclay är tillbaka med en ny deckare.

20180520_10143352177872.jpg

Sveket är den första boken i hans nya serie, Promise Falls.

Mästerlig spänning för dig som gillar högt tempo!

Föga anar änklingen David Harwood vad som väntar honom när han återvänder till hemstaden Promise Falls. Ett oskyldigt besök hos kusin Marla blir början till en skenande katt-och-råttajakt i stadens mörkaste skrymslen.

Marla, som är psykiskt instabil efter att ha förlorat ett barn, håller plötsligt ett nytt spädbarn i sin famn. Det kan omöjligt vara hennes. Hon påstår att en ängel lämnat det vid dörren.

Med barnet följde en vagn i vilken David hittar dess hemadress och han beger sig till det flotta området med Marla. De anländer samtidigt med husets ägare. En chock väntar dem.

På köksgolvet ligger hustrun, tillika babyns mor, mördad. Kan verkligen Marla ha gjort detta? Hon grips. Hennes mamma ber dock David att göra egna efterforskningar för att hitta sanningen. Det visar sig att kidnappningen och mordet är bara är början….

Vill man ha spänning och en bladvändare så kan man alltid lita på Linwood Barclay. Sveket är medryckande och jag sträckläser. Lättsmält underhållning i sommarsolen.

Det är fem år sedan som en av Linwood Barclays böcker kom ut i Sverige, men nu så kom boken Sveket ut, som är den första boken i Promise Falls-trilogin.

Jag tycker mycket om Linwood Barclays sätt att skriva. Om man ska jämföra honom med någon annan, (vilket man väl egentligen inte ska), så tycker jag att hans böcker påminner lite om böcker av Harlan Coben och Dean Koontz.

Boken är spännande, välskriven, lättläst, har härlig humor i sig, och en hel del cliffhangers i kapitelsluten.

Sveket är definitivt en mycket spännande historia. De korta kapitlen driver på historien och de många trådarna gör läsningen riktigt intressant. Speciellt eftersom saker och ting tar vändningar som man inte väntat! Slutet fick mig att vilja läsa nästa del direkt. Men jag får istället längta ett tag efter nästa bok.

Vad läser du för bok?

lsa_bo1_81385751

Anneli

En reaktion på ”Lästips: Sveket

  1. Helt ny författare för mig, men jag läser så sälla deckare. Just nu läser jag ”Mamma är bara lite trött” av Sara Beischer som handlar om utbrändhet.

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.