Lästips: Triptyk

Triptyk är en av Karin Slaughtes bästa böcker.

wp-image-1899217815

Detta är ingen ny bok (2006) men jag tycks ha missat den. Annars läser jag alla hennes böcker så fort de kommer ut.

I Atlanta dör kvinnor för en kallhamrad mördares hand, och han signerar sina dåd med en grotesk stympning. Bevisen han lämnar efter sig är tillräckliga för att ge bränsle åt en frenetisk polisjakt, och poliskommissarie Michael Ormewood kallas till en mordplats i de illa beryktade Grady Homes i Atlanta och står inför ett av de mest brutala morden i sin karriär. Aleesha Monroe har hittats i en trappa, badande i sitt eget blod. När det uppdagas att mordet bara är ett i en serie liknande attacker kallas Georgia Bureau of Investigation in och Ormewood tvingas arbeta tillsammans med specialagent Will Trent, en man han ogillar starkt. Men bara ett dygn senare exploderar det våld Ormewood ser omkring sig dagligen på hans egen bakgård. Och det verkar som om mysteriet bakom Aleesha Monroes död är ofrånkomligt sammanflätat med ett förflutet som vägrar att bli bortglömt. Men det ingen av dem vet är att nyckeln till fallet kan finnas där de minst anar det, nämligen hos John – en nyss utsläppt fängelsekund som på det mest osannolika vis korsar mördarens väg gång på gång.

Utan tvekan en skicklig, fängslande och komplex historia, med bladvändarmakt i massor.De oväntade turerna bjuder läsaren på en härligt skrämmande berg-och-dalbana upplevelse.

Karin Slaughters böcker är alltid våldsamma och svarta, men inte på något förutsägbart sätt. Hon lyckas med att vrida mitt synsätt och mina sympatier i de mest oväntade riktningar. Det är oerhört skickligt gjort. Det finns ett väldigt stort hjärta i alla Karin Slaughters berättelser. Hon står tveklöst på de utsattas sida. Alla hennes karaktärer har en bakgrund, en barndom.

Karin Slaughter är en av de bästa kriminalförfattare vi har idag.

lsa_bo1_81385751

Vad läser du för bok?

Anneli

Annonser

3 reaktioner på ”Lästips: Triptyk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s