Lästips: Triptyk

Triptyk är en av Karin Slaughtes bästa böcker.

wp-image-1899217815

Detta är ingen ny bok (2006) men jag tycks ha missat den. Annars läser jag alla hennes böcker så fort de kommer ut.

I Atlanta dör kvinnor för en kallhamrad mördares hand, och han signerar sina dåd med en grotesk stympning. Bevisen han lämnar efter sig är tillräckliga för att ge bränsle åt en frenetisk polisjakt, och poliskommissarie Michael Ormewood kallas till en mordplats i de illa beryktade Grady Homes i Atlanta och står inför ett av de mest brutala morden i sin karriär. Aleesha Monroe har hittats i en trappa, badande i sitt eget blod. När det uppdagas att mordet bara är ett i en serie liknande attacker kallas Georgia Bureau of Investigation in och Ormewood tvingas arbeta tillsammans med specialagent Will Trent, en man han ogillar starkt. Men bara ett dygn senare exploderar det våld Ormewood ser omkring sig dagligen på hans egen bakgård. Och det verkar som om mysteriet bakom Aleesha Monroes död är ofrånkomligt sammanflätat med ett förflutet som vägrar att bli bortglömt. Men det ingen av dem vet är att nyckeln till fallet kan finnas där de minst anar det, nämligen hos John – en nyss utsläppt fängelsekund som på det mest osannolika vis korsar mördarens väg gång på gång.

Utan tvekan en skicklig, fängslande och komplex historia, med bladvändarmakt i massor.De oväntade turerna bjuder läsaren på en härligt skrämmande berg-och-dalbana upplevelse.

Karin Slaughters böcker är alltid våldsamma och svarta, men inte på något förutsägbart sätt. Hon lyckas med att vrida mitt synsätt och mina sympatier i de mest oväntade riktningar. Det är oerhört skickligt gjort. Det finns ett väldigt stort hjärta i alla Karin Slaughters berättelser. Hon står tveklöst på de utsattas sida. Alla hennes karaktärer har en bakgrund, en barndom.

Karin Slaughter är en av de bästa kriminalförfattare vi har idag.

lsa_bo1_81385751

Vad läser du för bok?

Anneli

3 reaktioner på ”Lästips: Triptyk

 1. Karin Slaughters böcker är riktigt bra, det håller jag med om. Den här var ingen favorit, vad jag minns. Hade till och med svårt att läsa klart den, så mycket minns jag däremot 🙂
  Jag läser Ögonvittnet av Anna Bågstam.

  Gillad av 1 person

   1. Precis så är det, och jag håller helt med, mycket fascinerande hur smaken är som den berömda baken 🙂 Detsamma!

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.