Teknik och spadag

Tekniken kommer smygande så smått även på våra äldreboenden.

Sedan länge använder vi oss av datorer till att rapportera och överföra journaler m.m. Numera är det just den delen en stor del av vårdjobbet, det administrativa.

Varje avdelning beställer själv, via datorn, mat, inkontinensskydd och rengöringsmedel och allt som kan behövas.

Sjukskötorskorna beställer sjukvårdsmaterial, mediciner och annat och det är också ett datorjobb för att inte tala om alla anteckningar som måste göras för varje brukare.

2017-Fotograferingpersonal-873170303

Nu har kommunen bestämt att all personal på alla avdelningar ska ha vars en mobiltelefon under sitt arbetspass. Där ska man digitalt signera medicinlistor och ordinationer samt kunna se ändringar och liknande. Låter jättebra. Jag är inte emot modern teknik och tycker att i många fall är det hjälpsamt och underlättar.

Det är bestämt att den 1 maj går vi över helt till digitala signeringar. Problemet är att det inte funkar. Vissa kan inte ens logga in på appen och de som kan händer det inget för. Kan inte få upp listor, ingenting. Så kom det fram att kommunen inte prenumererar på alla tillägg i appen och därför funkar det inte. Åh, suck. Pengar satsas på ny teknik, det är brått att få igång det men kan dom satsa fullt ut så att allt ska fungera? Nej.

Detta blir en följetong, känner jag.

Vi avslutade veckan med en spadag där de boende kan komma och få sina naglar vidgjorda och målade om så önskas. Vi lyssnade på musik och sjöng. En och annan likör slank ner också. Jättetrevlig stund som alltid är uppskattad.

wp-image-716615637
Denna gången lyckades jag inte komma undan och fick även mina naglar målade.

Ett mysigt och roligt slut på en känslosam vecka.

Önskar er alla en trevlig helg!

Anneli

6 reaktioner på ”Teknik och spadag

  1. Tanken är oftast god bakom teknikutvecklingen, men det kräver kompetens att göra rätt upphandlingar. Att ha rimlig tidsplan är superviktigt. Hoppas att det löser sig och underlättar i längden.

    Gillad av 1 person

  2. Låter mysigt, skönt ni fick en bättre avslutning på veckan!
    Teknikens under! Javisst!! Vi ska också få paddor att göra allt pappers arbete om barnen, som vi sen skickar till en app som föräldrarna kan ladda ner! Vi skulle få detta system i januari 2017 och vi väntar än idag på att få sätta igång med det! Och vårt wi-fi är kasst som det är och laptop funkar dåligt som det är!
    Ja, teknikens under! Bara bra när det funkar! Vad var fel med fjäder penna och bläck? Haha!

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.