Skymningsflickan

Jag har läst Skymningsflickan av Katarina Wennstam.

20180331_112115

I Skymningsflickan får vi möta Molly, en tonårstjej med självskadebeteende, och genom henne också Miranda, hennes bästa vän som tagit livet av sig. Det här är en berättelse om utsatthet, om vuxenvärldens svek och hur mycket hjälp man kan ha av en titel och en läkarlegitimation när ord står mot ord.

Vad har hänt med flickan som kommissarie Charlotta Lugn träffar på i skymningen? Hon som skriker nätterna igenom, hon som skär sig och inte verkar vilja leva. Vem tror på den som ljuger ibland? Vem tror på Molly?
Charlotta Lugn, som går hemma sjukskriven, och advokat Shirin Sundin gör det. De bestämmer sig för att ta reda på vad som har hänt Molly. Det är dags för flickan att få upprättelse.
Kort därefter hittas en elev mördad på skolans toalett. Jakten på gärningsmannen leder polisen åt flera håll och ett av spåren tycks peka tillbaka på Molly, och hennes döda väninna Miranda.

Katarina Wennstams bok är fjärde delen i serien om Charlotta Lugn och Shirin Sundin. Jag har ännu inte läst de tidigare delarna men tänkte att om jag gillar den här så får jag se till att göra det.

Skymningsflickan söker sig in i ungdomens allra mörkaste skrymslen. Där faror lurar bakom varje hörn, där den som är ung aldrig kan veta vem som går att lita på.
Skymningsflickan är en berättelse om vad som händer när ingen tror på en, men också om styrka och upprättelse.

Dessutom är det en bok som är osedvanligt svår att lägga ifrån sig.

Varje person blir tydlig och klar; berättelsen växer till en sammanhängande och ren förskräcklig helhet.

Redan början av boken gjorde mig väldigt nyfiken på vad som skulle hända och när Mollys berättelse rullade fram kunde jag inte längre sluta läsa, det blev ”en sida till” hela tiden. Väldigt läsvärd!

Vad läser ni för bok?

lsa_bo1_81385751

Anneli

 

 

5 reaktioner på ”Skymningsflickan

 1. Har inte läst denna men annat av Wennstam. Det är böcker som jag sträckläser och som berör på många sätt. Just nu läser jag ”Lykttändaren” av Pontus Ljunghill.

  Gilla

  1. Jag har inte läst något av henne tidigare men kommer definitivt att läsa hennes böcker. När jag var på biblioteksträff i tisdags diskuterades Pontus Ljunghills bok En osynlig. Kände inte till honom innan och nu läser du en bok av honom. Konstiga sammanstötningar ibland. Trevlig helg!

   Gillad av 1 person

 2. Låter spännande! Jag läser boken jag gav dig, som du har lånat ut till mig, som heter The Letter. Den är lovande och jag vänder sidorna hastigt i min iver att läsa vad som ska hända med karaktärerna! Påminner lite om Philomina, en bok och film om en irländsk flicka som blev gravid och fick åka till kloster och föda sin baby där, för att sen få hjärtat krossat när hennes pojke blir adopterad av amerikanska par! Jag börjar närma mig slutet så det är bara att läsa på!

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.