Paddington

Jag fick filmerna om Paddington i påskpresent och såg dom i söndags.

wp-image-512759011

Är barnsligt förtjust i den charmiga björnen och kommer ihåg hur jag nästan slet ut barnboken om Paddington när jag var liten och nu har den blivit film.

Två filmer om Paddington har det blivit och båda är verkligen sevärda och välgjorda.

2014 hade den första filmen premiär och den andra kom 2017.

Björnen Paddington fick sitt namn efter Paddington Station i London, där den engelska familjen Brown, som han bor hos, hittade honom i den första boken. Han kommer ursprungligen från Peru. Där har han bott hos tant Lucy men hon flyttade in på ett pensionat för gamla björnar. Det har alltid varit tant Lucys dröm att komma till London och därför skickar hon Paddington dit.

Det är naturligtvis förvirrande och omtumlande för Paddington att komma till en helt ny miljö med människor han inte känner. Det är situationer där Paddington försöker passa in som blir väldigt komiska och lustiga .Och så klart hamnar Paddington i situationer där han inte borde vara.  Han blir väl omhändertagen av familjen Brown, även om pappan i familjen inte är så förtjust till en början.

Paddington har ett stort hjärta, han är ömsint och vill alla väl men det kommer inte alltid till sin rätt och det missuppfattas men det löser det sig till slut.

Filmerna är härligt roande och roliga med allvarsamma undertoner. Bra skådespelare bidrar till filmernas succé b.la Hugh Bonneville (Notting Hill, Downton Abbey), Julie Walters (Mamma Mia) och Hugh Grant ( Notting Hill, Bridget Jones dagbok).

Dessa två filmer är lättsamma och passar utmärkt för alla åldrar.

Anneli

 

 

 

3 reaktioner på ”Paddington

  1. Vad avundsjuk jag blir, har länge velat se Paddington 2! Kanske en dag! Gillade björnen skarpt när jag var liten för han hade marmelad smörgåsar i hatten och jag älskade mina marmelad smörgåsar som barn! Han var min hjälte!

    Gillad av 1 person

  2. Visste bara att Paddington var uppkallad efter stationen med samma namn men nu fick jag veta så mycket mer. Kul.
    Filmerna verkar riktigt mysiga. Tack för tips.

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.