Nybörjare

Igår var min första arbetsdag på ett bra tag och jag kände mig som en

bilskylt-nyborjare

Jag hade svårt att komma in i ”tänket” och det var mycket liv och rörelse runt omkring men det är jätteskönt att vara tillbaka och börja jobba så smått. Igår fick jag datorarbete hela dagen med uppgift att skriva ut information som sedan skulle delas ut till avdelningarna.

Inte min favorit uppgift precis men jag gjorde det bästa av det och fick ju även chansen att prata med personal och boende när jag kom ut till avdelningarna. Så mycket som har hänt på två månader. Det är konstigt, om man jobbar i två månader så tycker man att inget händer.

Idag tog jag lite eget initiativ och sorterade och rengjorde i sjukvårdsmaterial förrådet och sedan gjorde jag en beställning på det som fattades. Och det roligaste/bästa på hela dagen var att få assistera vid en komplicerad omläggning. (Ge mig bara en nål att sticka någon med så är jag verkligen igång 🙂 .)

Att känna att jag gör något meningsfullt är oslagbart och bra för självkänslan. Jag uppskattar verkligen att få komma tillbaka till mitt eget arbete som jag älskar.

Samtidigt känner jag redan nu att det är svårt att dra i handbromsen när jag ser var det behövs hjälp. Men jag har försökt att ta det lugnt, stannat upp för djupa andetag emellanåt, och sedan fortsatt lika lugnt igen. Det är ju stor skillnad på att arbetsträna och jobba ”normalt”. Nu har jag inte ansvar för något eller någon och kan jobba i ett mer sansat tempo. (Alla skulle egentligen jobba i sådant tempo alltid. Då hade det underlättat mängder.) I en ideal värld kanske.

Efter ett besök till psykoterapeut och sjukgymnast i eftermiddag blir det mindfulness och djupandning. Jag har trots allt gjort mitt för idag.

Anneli

 

6 reaktioner på ”Nybörjare

  1. Vad skönt att du har fått komma igång så smått igen! Jag övade mindfulness när jag satt i härligt solsken i morse med ungarna springande runt mig!

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.