Lästips x2

Det blir två lästips av Simona Ahrnstedt denna gången.

Jag läste först En enda natt som handlar om finanskvinnan Natalia De la Grip.

En enda natt är en berättelse om hämnd, maktkamp och förbjuden kärlek.

Natalia De la Grip är en av finansvärldens unga supertalanger. Som kvinna, född in i överklass och rikedom, förväntas hon mest intressera sig för mode och inredning. Men Natalia har alltid gått sin egen väg. Hennes mål är få fadern att erkänna hennes kompetens och välja in henne i familjeföretagets styrelse. Natalia arbetar envist och stenhårt.

Trots sin arbetarklassbakgrund har David Hammar lyckats bli en av Sveriges rikaste riskkapitalister. Han är lika beundrad som avskydd och dessutom känd för sina kärleksaffärer. På grund av händelser i det förflutna är han ute efter hämnd på familjen De la Grip. Kanske kan han komma åt dem via Natalia?

När David bjuder ut Natalia på lunch blir hon både nyfiken och vaksam. Hon vet att männen i hennes familj hatar honom, men undrar varför. Hon vet också att David dejtar filmstjärnor och prinsessor, inte alldagliga finanskvinnor. Lunchen blir oväntat trevlig och mot sin vilja dras de till varandra. Attraktionen som uppstår leder så småningom till en natt ingen av dem kan glömma. Båda är tagna av kemin dem emellan, men de intalar sig själva att det aldrig kan bli något. Relationen är fullkomligt otänkbar, de är fiender, det var bara en enda natt. Eller?

Berättelsen om Natalia och David har snabbt tempo. När jag börjar läsa blir jag helt uppslukad. Simona skriver om starka kvinnor som jobbar hårt för vad dom vill ha. Hon beskriver proffsigt männens värld med kvinnliga ögon. En ovanlig kärleksroman av en brilliant författare som vet hur språket ska användas.

Allt eller inget handlar om Lexia Vikander. Hon arbetar som copywriter på en reklambyrå. Det känns som om hon inte riktigt passar in. I reklamvärlden är alla kvinnor pinnsmala och kalorifixerade. Alla utom hon. Dessutom är det stökigt på jobbet. En ny ägare har tagit över, och ryktet säger att många ska få sparken.

För att trösta sig sitter Lexia i en bar och dricker alldeles för många rosa drinkar. Ingen flirtar med henne, och hon känner sig misslyckad. Men plötsligt sitter han bredvid henne, den snyggaste man hon kan tänka sig.

Adam Nylund är en hård man. Han är värstingen från förorten som blev vd och är känd för sin hänsynslösa stil. Han har kommit till Stockholm för att rensa upp på bolagets nyinköpta reklambyra. Egentligen fokuserar han enbart på arbete, men kvinnan på barstolen intill väcker hans intresse. I alla fall tills hon fyllekysser honom och sedan kräks på hans skor.

På måndag morgon möts de igen. Lexia och hennes nya chef Adam.

Allt eller inget är en underhållande roman om moderna kvinnor, hett begär och omöjliga kroppsideal.

Man kan glatt försvinna in i 400 sidor romantisk berättelse som är både spännande och mäktig.

Simona har en fantastisk förmåga att få en att läsa, läsa och läsa. Hon är drottningen av fångande romans och vet hur man griper passionerat tag i läsaren.

lsa_bo1_81385751

Vad läser ni för bok?

Anneli

 

 

 

 

 

 

 

3 reaktioner på ”Lästips x2

Kommentarer inaktiverade.