Novelltävling

Jag har tagit på mig en intressant utmaning.

Detta året har jag tagit modet till mig och bestämt mig för att delta i årets:

Hela Halland läser NOVELLTÄVLING!

Skriv en novell på temat HEMMA: Vad är hemma? Var är hemma? Var känner man sig hemma  – på en plats, i en stad, bland en grupp människor eller något helt annat?

 

Tre pristagare utses i vardera tävlingsklass:

 • UNG – född 1999 eller senare.
 • VUXEN – född 1998 eller tidigare.

1:a pris

Publicering i Hallandsposten och Hallands Nyheter. Presentkort på 1000 kr i bokhandel, samt en helårsprenumeration på Novellix.

2:a pris

Publicering på Region Hallands webb och en halvårsprenumeration på Novellix.

3:e pris

Publicering på Region Hallands webb och en box från Novellix.

Samtliga pristagare omnämns i Hallandsposten och Hallands Nyheter lördag 28 april. Vinnande noveller publiceras i sin helhet i Hallandsposten och Hallands Nyheter. Samtliga pristagares noveller publiceras på Region Hallands webb.

För att tävla ska du vara skriven i Halland. Novellen får innehålla max 5000 tecken inkl. blanksteg.

Jag har kommit igång bra och karaktärerna och historien har jag klart för mig. Igår skrev jag så fingrarna rök och berättelsen fick sin form. Det är så spännande att se vart karaktärerna leder en och hur historien utvecklas.

28158199_563513857347099_5326931728298672128_n

När jag skriver vill jag gärna ta ur något som jag varit med om, upplevt eller människor jag träffat. Jag baserar inte karaktärer eller miljö efter en upplevelse men kan använda olika drag från många saker och det blir en karaktär eller plats i sig. Jag kan se hur mina karaktärer ser ut och miljön runt omkring i mitt huvud och oftast, när jag tänker efter, är det en person jag träffat eller bara sett och en plats jag besökt eller åkt förbi. Utifrån det kan jag fantisera ihop berättelsen.

Hur får ni inspiration till det ni skriver?

gustav-sover1_192031180

Anneli

 

7 reaktioner på ”Novelltävling

 1. Oj, vad spännande! Du är jätteduktig på att skriva väl och använda beskrivande ord, så det är säkert lätt för dig att skriva din novell! Kom ihåg vad vi lärde oss på vår kreativa skrivande kurs! Lycka till!
  Du är ju alleredan en publicerad författare eller tidningsinsändare kanske jag borde kalla dig! 📝

  Gillad av 1 person

 2. Roligt att du bestämt dig för att vara med! Novelltävlingar är jättekul och man har ju inget att förlora.
  Inspiration brukar för mig dyka upp när jag inte alls tänker på att skriva. En scen bara ploppar upp och jag måste skriva ner den. Mobilen är proppfull med dem å i lådor och på jobbet ligger mängder med papperslappar som jag sedan försöker få rätsida på. 😁
  Dock inte alltid med lyckat resultat.
  Lycka till!

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.