Lästips: The Letter

En julklappsbok på engelska. Kathryn Hughes romandebuterar med The Letter.

20171230_095413

Tina Craig är gift med en våldsam man. Varje ledig timme hon har försöker hon arbeta för att samla ihop tillräckligt med pengar för att en dag lämna honom. För att helt kunna undvika hemmet arbetar hon också volontärt på en second hand-butik för välgörenhet.

En dag när hon söker igenom fickorna på en gammal kavaj hittar hon ett brev. Det är förseglat och frankerat. Tina öppnar och läser brevet ett beslut som kommer att förändra hennes liv för all framtid.

I en annan tid och ett annat liv: Billy Stirling har insett att han varit en riktig idiot, men nu ska han försöka ställa allt till rätta. Den 4:e december 1939 sätter han sig ner och skriver ett brev som han hoppas kommer att förändra framtiden. Det gör det också på många fler sätt än han kan ana.

Brevet berättar två olika historier om två kvinnor. De är födda med flera decennier mellan sig, men ödet för dem samman och en kvinnas olycka blir en annan kvinnas lycka.

En fascinerande, upplyftande och tänkvärd bok.  .

En varm berättelse om kärlek vunnen och försvunnen. Citat från boken ”Every so often a love story comes along to remind us that sometimes, in our darkest hour, hope shines a candle to light our way.”

Kathryn lyckas hålla mig kvar från första till allra sista sidan av denna underbara, känslomässiga kärleksberättelse.

Boken är översatt till svenska och heter Brevet.

lsa_bo1_81385751

Vad läser ni för bok?

Anneli

2 reaktioner på ”Lästips: The Letter

Kommentarer inaktiverade.