Hela Halland läser

Igår kväll var det tid för ett författarbesök på Biblioteket.

Hela Halland läser är ett projekt som varje år utser en författare med Halländsk anknytning.Idén är att många i hela Halland läser samma bok och möts kring läsupplevelsen på olika sätt. Det anordnas bokcirklar, novellskrivarworkshops, live-podd, novelltävling och författarbesök.

Årets bok är novellsamlingen Hägring av Oline Stig.

wp-image-1405149776

Oline är en ny författare för mig som jag ser fram emot att lära känna bättre.

Hennes besök på biblioteket var givande och intressant. Hon var väldigt öppen och berättade ärligt om sitt skrivande. Om hur och när hon fick inspiration och hur hon sedan fick en berättelse av det. Hon gav några roliga och trevliga exempel på hur hon fått inspiration till noveller.

Oline berättade om hur viktig naturen är för hennes skrivande och att de flesta av hennes berättelser har någon anknytning till henne själv.

Jag tycker alltid att det är fascinerande att höra andra berätta om sitt skrivande och hur det utvecklats och jag blev inte besviken på Oline Stig. Hon har en härlig karisma som fångar lyssnarna och gör att man vill höra mer.

Det var en jättetrevlig kväll och jag fick t.om hennes bok signerad!

wp-image-794388781

Ytterligare en gång har biblioteket bevisat sin betydelse. Det är viktigt att uppmuntra till läsande och det görs på så många sätt. Träffarna är alltid välbesökta och även om man inte är någon läsare så finns den sociala aspekten också där.

Nästa träff på biblioteket är den 26/3 då det ska bli Lokal författarafton med internationellt inslag. Låter fängslande!

Anneli

 

 

 

2 reaktioner på ”Hela Halland läser

  1. Låter som en spännande kväll! Det är härligt att höra att biblioteket uppmuntrar hela landskapet att läsa, låter mysigt! Böcker och det skrivna ordet är så viktigt för oss alla, både unga och gamla!

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.