Är åldern bara en siffra?

För mig som fyller 25 år varje år, och har gjort sedan jag faktiskt fyllde 25, blev det ett uppvaknande att inse hur fort åren har gått.

Jag var på Systembolaget idag för första gången på flera år. Och ingen bad om legitimation. Hm. Personalen tittade inte ens två gånger för att se om det behövdes. Kommer ihåg när jag på min 30:e födelsedag skulle handla vin och blev ombedd att visa legitimation. Då blev jag nästan lite förnärmad. Kunde dom inte se att jag faktiskt var 30?! Kände mig så mogen då och ville inte bli sedd som en tjugoåring.

Nu har det ju gått ytterligare några år och nu behövs tydligen inte legitimation visas alls längre. Det är inte så att jag har något emot min ålder. Jag kan bara inte fatta min ålder!

Vad hände?

20171124

Det är konstigt det där med ålder. Tycker ändå inte att jag har ändrats så mycket (förnekelse). Så klart, nu behöver den naturliga hårfärgen lite hjälp på traven hos frissan men det är väl bara dåliga gener? Eller att man sätter sig ner med en djup suck och undrar hur man ska komma upp igen? Öm i muskler och leder är man väl i alla åldrar?

Att man känner sig alldeles stenålders när brorsdottern rabblar upp önskemål på presenter inför födelsedagen och man bara vet vad det sista är. Skateboard. Jag tänkte ”jag vet vad det är!” Eller? Blev tveksam sen. Men skateboard är väl fortfarande det samma som det var när jag var liten på 1880-talet? En bräda med fyra hjul….Det får jag kolla upp och för dom andra presenterna finns det andra personer i familjen som det kan önskas av :).

Jag tror ändå att varje ålder har sin charm och jag trivs utmärkt precis som jag är nu.

Men kan inte låta bli att undra: Vad hände?

Slappna-av-lite

Vilken är/var er bästa ålder?

Anneli

6 reaktioner på ”Är åldern bara en siffra?

  1. Haha! Så länge du är 25 i själen så bry dig mindre om kroppens ömma muskler och stelhet! Ibland önskar jag att jag var yngre, men jag var så blyg och mesig i 20- års åldern, och nu för tiden är jag mindre rädd för att tala ut och mindre orolig att förnärma en medmänniska! Fast sympati, livserfarenhet och goda råd är jag glad över att dela ut till ungdomarna på jobb! Har också provat på mindfulness idag, en kollega var på kurs igår, så hon hjälpte oss göra andningsövningar i personalrummet och vi andades med barnen och gjorde lite yoga! Kan förhoppningsvis lugna ner både stressad personal och överaktiva barn!

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.