Äggplockare, är det mitt nya yrke?

Jag fortsätter min kamp mot Försäkringskassan.

Just nu går allt runt i en enda cirkel utan slut.

Försäkringskassan ger sig inte och anser att jag måste vara tillgänglig för alla arbeten på arbetsmarknaden för att kunna veta mina begränsningar.

Arbetsförmedlingen tar inte emot mig eftersom jag är sjukskriven. Och eftersom läkaren har bedömt att jag, för tillfället, inte ska jobba alls sitter jag i kläm mellan myndigheterna.

Igår när jag pratade med min handläggare på Försäkringskassan frågade jag henne vad hon ansåg att jag skulle söka för arbete. ” Äggplockare tex” sa hon.” Det kräver inte så mycket koncentration.” Alltså va?! Får dom prata till folk hur som helst?

Det bara visar att hon inte läst igenom mitt läkarintyg (alla fyra) som läkaren utförligt skrivit. Där har han beskrivit vilka problem jag, dagligen, har. En sak som är värt att nämna här och som handläggaren fullständigt missat är att jag har problem med nerverna i mina händer. Detta är väldigt smärtsamt och gör att jag tappar saker. (Perfekt när man ska sortera och hålla i ägg. Undrar om det blir avdrag på lönen för varje tappat ägg.) Efter alla om och men med läkarintyg m.m. blir jag så besviken när hon inte ens bekymrar sig att läsa hela utredningen. Sist skrev tom läkaren att en utredning av mina händer/handleder är påbörjad och på fredag 23/2 ska jag genomgå en elektoneuografi , nervhastighetsmätning. Nej, då väljer handläggaren att fokusera på jobb som inte kräver koncentration. Finns det några sådana? Ska nog söka jobb på Försäkringskassan då. Där krävs det inte så mycket fokus alls.

Jag söker, och tar, gärna jobb som passar in i hela min sjukdomsbild och som jag känner att jag kan klara av. Jag vill jobba och undviker det inte på något sätt men jag har också sökt och fått hjälp för att kunna hantera mina symtom och lära mig vad jag kan och klarar av. Det tar tid att ställa om hela mitt tänkande till att behöva göra något helt annat.

Idag har jag därför mailat en karriärkonsulent som jag hoppas ska återkomma till mig inom det snaraste.

Nu blir det mindfulness och djupa andetag.

Anneli

15 reaktioner på ”Äggplockare, är det mitt nya yrke?

 1. Usch vilket hemskt möte med arbetsförmedlaren. Hoppas den här karriärkonsulten kan hjälpa dig. Och att det kan komma något gott ur undersökningen av händerna.

  Gillad av 1 person

 2. Jag kan ej låta bli att skratta när jag läser ditt inlägg! Hålla ägg med smärtsamma händer! Vilka tokstollar de är på arbetsförmedlingen! Tycker du borde jobba i antik affär med delikata Ming vaser och dyligt! Där krävs det kanske för mycket koncentration! Vilken soppa! Tycker du kan jobba på förmedlingen, verkar som vilken dåre som helst kan få jobba där! Allt du behöver kunna säga är nej, vi har inget jobb som passar dig!! Hoppas du orkar kämpa på! Sköt om dig!!

  Gillad av 1 person

 3. Det är inte lätt att slåss mot fk. En arbetskamrat till mig har varit sjukskriven ganska länge för utbrändhet. Han höll på att komma tillbaka och jobbade 50% och skulle snart trappa upp till 75% och sen till 100%. Men under 50% tiden så satte fk helt plötsligt stopp för sjukskrivingen trots sjukintyg från flera olika läkare. Han blev utan pengar i flera månader. Blev en så stressig situation för honom så han fick en hjärtinfarkt 2 dgr före julafton. Det gick bra men nu kan han inte jobba alls istället för 75% som var planen från början.
  Lycka till och håll ut!!

  Gillad av 2 personer

  1. Ja det är inte klokt som det går till. Så tråkigt för din arbetskamrat. Ett exempel på hur dåligt det kan gå utan stöd och hjälp. Hoppas på snar förbättring för honom. Tack för din kommentar och stöd! 👍☺. Ha en trevlig kväll!

   Gilla

 4. Hjälp vad tokigt. Blir liksom mållös.
  Själv blir det en vecka till hemma, sedan halvtid. Och som med att skicka manus till förlag så räknar jag med att de (FK) inte kommer anta min historia (läkarintyget) och refusera. Knasigt att det är så i en välfärdstat att system som ska hjälpa varken gör det eller har tillit från folk att de ska göra det.
  Gott att du skriver av dig och delar med dig. Håller på dig!

  Gillad av 1 person

 5. I sin hetsiga jakt på pengar verkar FK utgå ifrån att alla människor som säger sig vara sjuka på något sätt är fuskare som försöker ljuga till sig pengar.
  Oroande!!!
  Ibland är steget till att gå till läkaren för att berätta om sina problem enormt med påföljande undersökningar och samtal där man vänder ut och in på sig själv för att få bästa möjliga vård.
  Sedan skickar man sina läkarintyg till FK där en läkare man aldrig träffat helt plötsligt anser att man inte är sjuk alls. Att man kan jobba heltid!
  ”Det är synd om människorna”

  Gillad av 1 person

  1. Det är en oroande utveckling när alla tros vara fuskare. Det är ingen som vill vara sjukskriven och ingen som söker läkarvård med sjukskrivning i åtanke. Det är skandal att läkaren som gjort bedömning och utredning inte blir trodda på heller. Det tvivlas på alla. Tyvärr kommer det nog kosta samhället mer i slutändan. Tack för din kommentar!

   Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.