Lugna andetag

Måndag igen. Hade två jättebra dagar fredag och lördag och nu försöker jag hämta mig.

Hade några dagar när jag var pigg och hade fått nog med sömn. Fredag blev det städning och lite plock.

På lördagen hade vi bestämt att vi skulle se Solsidan på bio. Jättebra och rolig film. Tycker ni om serien kommer ni inte att bli besvikna på filmen.

Efter bion blev det god pizza på restaurang Venezia innan vi körde till svärföräldrarna på fika. Jättetrevlig och mysig dag!

Och igår tog all energi slut. Var öm och trött och satt i soffan mesta delen av dagen. Läste lite och somnade lite. Lugna andetag.

Idag är det inte mycket bättre. Känner mig seg och trött fast jag sovit ganska bra. Lugna andetag.

Det är så tråkigt att behöva ta steg tillbaka såhär. Jag vill så mycket men orkar så lite. Lugna andetag.

imagesca5p24km_5368d279e087c3596db64562

Men gör hellre allt det roliga och sociala för att sedan ha några dåliga dagar. Det är värt allt och det vill jag inte vara utan. Jag vill inte behöva ställa in eller ändra saker som är behövligt för kropp och själ. Lugna andetag.

Jag försöker att tänka i nuet. Vad kan jag göra nu? Vad känner jag nu? Jag försöker att inte ”spara” energi för att orka med något senare. Lugna andetag.

Det är så olikt mig att inte planera tjugo saker som jag vill göra för att sedan utföra. Lugna andetag.

Jag har en lista med saker som jag vill utföra under veckan men har försökt att inte bestämma någon dag utan känna mig för när jag vaknar på morgonen. Lugna andetag.

Och skulle jag inte orka med nåt någon dag så gör det ingenting. Det gör ingenting. Det betyder inte att jag är lat, det betyder att min kropp vill annat den dagen och för att jag ska må bra måste jag lära mig lyssna till den. Lugna andetag.

Det är jättesvårt och det krävs mycket styrka och vilja för att få allt att gå ihop och samarbeta. Min multimodala smärtbehandling går framåt och jag tycker, halvvägs igenom, att jag redan lärt mig mycket. Det är bara positivt och nu har jag också kommit igång med mindfulness och det funkar bra. Är ju alldeles i början av det men kan känna en liten förändring. Lugna andetag.

Andningsövningarna jag fick förra veckan tycker jag är lite svårare. Behöver ett sätt att tänka om där, känner jag. Jag tar mig inte riktigt tid att ”bara” ligga och koncentrera mig på andningen. Men jag fortsätter tills jag hittat tekniken. Lugna andetag.

VykortStillsamhet

 

 

HA-EN-~1

Anneli

6 reaktioner på ”Lugna andetag

  1. Bra livsläxa: lugna andetag! Tyvärr är vi alla så stressade i livet och har fullt upp att de flesta av oss glömmer att stanna upp och ta ett lugnt andetag innan virvelvinden startar igen! Skönt att höra att du försöker lära dig att lyssna på din kropp och inte stressa upp dig för mycket! Andas lugnt! ❤️

    Gillad av 1 person

  2. Och jag som hade det lugnt i helgen föll som en fura idag efter 3 månaderskontrollen med blodprov, urinprovetet glömde jag, det stod kvar i kylskåpet, så klart. Är så trött på att ha skallen under armen, imorgon får jag ta ett nytt prov och maken lovade lämna in det. Jag har så ont i kroppen idag att jag vissnade och sov flera timmar med Alvedon 665 i kroppen, nä det blev inget bra alls idag och oroar mig för morgondagens träning. Kram påre!

    Gillad av 1 person

  3. Håller med det i allt du skrev, jag gör också trevliga saker, lite för mycket och kroknar, men det är det värt psykiskt, kan ju inte bara sitta i soffan och glo.

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.