CV och personligt brev

Här är det inte precis vila och återhämtning som gäller.

Stressen för kroppen och hjärnan fortsätter. Nu känner jag bara pressen av att hitta och pröva på ett helt nytt yrke.

stressed-mom-300x200

Försäkringskassan ger sig inte utan att jag bevisat att jag inte kan arbeta med andra uppgifter. Och för att kunna veta det så måste jag ju så klart testa något annat.

Frågan är vad? På Arbetsförmedlingens hemsida finns massor av lediga arbeten. (Bor så bra att jag kan söka inom ett ganska stort område och ändå inte behöva köra jättelångt.)

Arbeten som kräver särskild utbildning och krav på erfarenhet är inte lönt. Har studerat mycket och har bra betyg från universitetet men det är ju inom ett särskilt område som jag inte längre klarar. Förra våren läste jag Litteratur, samhällskunskap och svenska 3 . Det var jättekul och hårt jobb och det resulterade i att jag kunde ta ett administrativt arbete inom min yrkesgrupp. Något annat har jag inte erfarenhet av.

Så sökningen fick bli ”utan erfarenhet”. Blev förvånad över hur mycket det fanns att välja på. Lagerarbetare, brevbärare, servitris, restaurangbiträde, städare m.m. All respekt till alla er som gör dessa yrken dagligen men jag känner att det är också fysiska, krävande jobb att ha. Vad skulle dessa jobb göra för skillnad för huruvida jag kan jobba?

Jag har i alla fall igår och idag skrivit om mitt CV och personliga brev till att skicka till arbetsgivare. Det krävdes en hel del tänkande och fantasi om hur jag ska ”omvandla” mina erfarenheter och kunskap till något mer allmänt och positivt för en ny arbetsgivare. Känner samtidigt att jag måste vara ärlig om varför jag vill/ måste byta arbete.

Så för första gången någonsin har jag i skriftlig, utförlig form skrivit om min Fibromyalgi som en del av mig och hur jag lever med min sjukdom. För mig är det ett STORT steg framåt. ( Ville också skriva att Försäkringskassan tvingar mig, men lät bli för jag tänkte att det är inte tilltalande för någon.)

Dagarna i början på veckan har börjat stressigt och oroligt. Jag är alldeles slut men känner samtidigt att jag fått mycket gjort.

3

Nu blir det en bra bok och såpor på tv:n resten av eftermiddagen.

Hoppas ni har en bra vecka!

Anneli

10 reaktioner på ”CV och personligt brev

 1. Att söka jobb kräver sin tid. Glöm inte att fundera över vad du själv vill, med de förutsättningar du har. Det finns många jobb nu och många möjligheter. Jag skulle verkligen inte begränsa sökningen till ”utan erfarenhet”. Lyft fram all erfarenhet du faktisk har och kan ha nytta av inom ett annat område. Och som sagt, fundera på vad vill göra.

  Gillad av 1 person

 2. Jag beklagar, får jag göra det? Ett stelbent system som slår blint omkring sig. Tack och lov (!) verkar du ha huvudet på skaft, så det kommer att lösa sig för dig, såklart, skickar ändå lite varma tankar din väg. Kämpa på 🙏🏻

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket för din fina kommentar! För mig finns inget annat val. Jag kämpar på! Det som är så frustrerande är att myndigheterna inte samarbetar med varandra för att göra det lättare. Är glad och tacksam för den hjälpen jag fått nu och såklart att allt löser sig.

   Gillad av 1 person

   1. Nej, lite samarbete skulle underlätta för alla, säkert för de som arbetar på myndigheterna också.

    Att kunna se det som är bra är en styrka, heja dig 🙌🏻

    Gillad av 1 person

 3. Hoppas du kommer på många intervjuer! Du har många skickligheter som du har plockat upp under åren med vårdarbetet! Du skulle tom kunna bli psykolog, efter alla år du har lyssnat på och gett stöd till människor som är sårbara!
  Håll humöret uppe, det känns jobbigt just nu, men det kommer snart att lösa sig! Ta allt stöd du får från nära och kära! 😘

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.