En dag med många samtal

Idag är dagen jag spenderat till att försöka få tag på olika myndigheter för att få rätt till min sjukpenning.

telefon_109837784_121001496

Jag började dagen tidigt därför att det brukar ta evigheter innan man får tag på rätt person. Och inget undantag idag.

Ringde till sjukhuset först för att få tag på läkaren så att han kunde skicka en komplettering till Försäkringskassan. Fick besked från sköterskan där att läkaren redan skickat en ny bedömning och den var gjord den 1/2. Jättebra!

Vidare samtal till Försäkringskassan. Handläggaren svarade inte naturligtvis. Telefonsvarare som meddelade att hon är på semester till den 17 januari. Vadå, till nästa år eller??? Ringde till kundtjänst. ”Du är nummer 188 i kön. Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp när det är din tur.” Javisst, det gjorde jag men då blev det bara att vänta. Kunde ju inte ringa någon annan under tiden.

Efter 45 minuter ringde kundtjänst tillbaka och jag fick förklarat mitt ärende. ”Men du måste prata med handläggaren som har hand om ditt ärende.” Jag vet!! ville jag skrika men bet mig i tungan och sa snällt att hon är ju på semester till den 17 januari (lyckliga henne) . Den snälla mannen kollade på datorn att nejdå, hon jobbar idag. Jag lämnar ett meddelande att hon ska ringa så fort som möjligt. Tack!

Ytterligare väntan……vågar jag gå på toan?  Äntligen ringde handläggaren tillbaka och bekräftade att det nya utlåtandet kommit. Men det är inte heller godkänt därför att läkaren inte har förklarat hela min aktivitetsbegränsning. Då fick jag förklara att jag, i min egen anmälan, specificerat mina arbetsuppgifter.

Nej, då ska läkaren göra en bedömning om hur jag är begränsad när det gäller alla yrkesområden. Va?! Det vet ju inte ens jag! Har ingen aning om huruvida jag kan klara av att jobba i en affär, på ett företag eller som mekaniker. Vad har det med saken att göra? Saken är den att jag inte klarar mitt nuvarande arbete. Det räknas inte. Jag måste vara tillgänglig för arbetsmarknadens alla arbeten. (Dom bryr sig inte om kunskap och erfarenhet). Så enligt handläggaren fortsätter inte utredningen om rätt till sjukpenning förrän jag visat att jag inte klarar av andra jobb/arbetsuppgifter.

Tar en paus för att gå ut en runda. Huvudet snurrar.

Väl tillbaka går jag in på Arbetsförmedlingens hemsida för att anmäla mig arbetslös inom alla andra yrken utom mitt eget. Det går ju inte så ringer till kundtjänst. ” Bara” 52 före i kön. Jippiii!! Kommer fram och förklarar mitt ärende till den oförstående telefonisten. ”Du kan inte anmäla dig arbetslös medan du är sjukskriven och inte heller inom vissa områden.” Förklarade att jag just fått dom uppgifterna från Försäkringskassan att jag kan och därför ringer jag er. En tung suck hörs i luren.

Hårslitandedam

”Varför ska du anmäla dig arbetslös när du har ett jobb?” Ja säg det.

Vad ska jag göra?!

Hur har ni spenderat er måndag?

Anneli

12 reaktioner på ”En dag med många samtal

 1. Har nästan svårt att prata om Försäkringskassan för jag var i samma sits för snart två år sen och jag blir så arg på hur det har blivit för sjuka. Svårt att sätta emot om man får fel handläggare. Jag förstår till en del vad du går igenom och hoppas du kan hitta styrka i något så att du orkar stå på dig. Det gjorde inte jag fast jag borde fått rätt och det sitter som en liten tagg långt in även om jag släppt det. Hoppas det löser sig för dig. Hälsningar Catarina

  Gillad av 1 person

 2. Usch, verkar som en evighetssaga! Hoppas de kan fixa ett annat jobb till dig så du kan prova på det och bevisa att du inte klarar ett nytt jobb med värk och huvudyra!
  Hoppas du får det fixat snart!
  Stora kramar

  Gillad av 1 person

 3. Jag ska uppenbarligen vara tacksam över att jag inte hade nåt jobb att komma tillbaka till den där gången för 10 år sedan efter sjukskrivningen för knät. Att bli bollad mellan myndigheter på det viset är sjukt!! Inte underligt att människor blir sjuka när samhället är det.

  Gillad av 1 person

 4. Men herredjävlar! Ursäkta svordomen, men jag blir så arg att läsa hur myndigheterna gör livet till ett helvete för de som redan mår tillräckligt dåligt på grund av sina sjukdomar. Hoppas din handläggare drabbas själv av oförstående och okunniga människor.

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.