Lästips: Grace

Meterologen David Winkler får förnimmelser, eller sanndrömmar som han kallar det.

20180122_121420

Anthony Doerrs bok Grace är en ovanlig berättelse om en ovanlig man.

David Winkler får förnimmelser om saker som sedan längre fram händer i verkligheten. Hans drömmar söker sig allt oftare till att hans dotter Grace kommer till skada och mer och mer får han känslan av att något hemskt ska hända.

David försöker prata med sin fru Sandy om saken men hon avfärdar det hela som en dröm. Det är tron och rädslan på att något är på väg att hända Grace, som David är orsak till, som får honom att fly från sin familj och sitt land i förhoppningen att rädda Grace.

Först tjugofem år senare återvänder David till sitt förflutna men vet inte om han ska finna frun och dottern vid liv.

Detta är en bok om längtan, kärlek och vad rädslan kan driva oss till.

Författaren använder ett underbart vackert språk och läsningen går lätt men jag hade väntat mig mer av boken. Jag saknar detaljer och beskrivningar av karaktärerna och förhållandet dom har sinsemellan. Jag hade väntat mig lite mer förklaring till hur David hanterar sina förnimmelser och varför han gör som han gör. Känns inte som berättelsen riktigt utvecklas och kommer till sin fulla rätt.

Jag är helt säker på att andra läsare är av en annan uppfattning. Detta är en bok som skapar diskussion och det är intressant. Håller med om att boken är ovanligt skriven och jag kan se det fina i berättelsen.

Vad är er upplevelse av boken?

Detta var den sista reserverade boken jag hade på biblioteket på ett tag. Nu ser jag fram emot att läsa mina julklappsböcker och alla andra jag har på kö.

Vad läser ni för bok?

lsa_bo1_81385751

Anneli

2 reaktioner på ”Lästips: Grace

Kommentarer inaktiverade.