Min måndag med samtal

Igår var jag på gruppsamtal som en del i min behandling.

gruppsamtal2

Jag kände på mig redan innan att detta inte skulle passa mig och kom därför dit med en något negativ inställning och samtalet blev heller inte så givande.

Eftersom jag nu har fått gå med i det här programmet tycker jag att det är viktigt att följa och komma till alla olika möten.

Allt kan ju inte passa alla och att sitta i en grupp med människor jag inte känner är inte för mig. I sådana sammanhang är jag varken bekväm eller social. Tycker inte om att sitta och prata om mig själv och min sjukdom. Där fanns personer med MS och andra neurologiska sjukdomar som jag tror är allvarligare än det jag har. Att då sitta och berätta hur ont jag har eller vad jag inte kan känns inte rätt när jag vet att dom har det mycket värre.

Det är just det tänket jag måste ändra på, jag vet. Alla har rätt till sin sjukdom, sina symtom och hur man lever med det. Jag arbetar med det.

Har nu anmält mig helt sjukskriven till Försäkringskassan. Min ork är slut. All min energi går åt till min behandling och måste försöka prioritera den ett tag.

Ska komma i kontakt med en rehabcoordinator som ska hjälpa mig med kontakten mellan Försäkringskassan, arbetsgivare och läkare. Så att låta dom sköta kontakten kommer att lätta markant på min stress och oro.

Anneli

 

6 reaktioner på ”Min måndag med samtal

 1. Låter bra att du får hjälp av en koordinator 👍🏻
  Gruppterapi är i sanning inte för alla, tro mig för jag vet av egen erfarenhet. Men det kan ändå komma guldkorn ur det hela, om man härdar ut. Och du är ju ett på spåren. Att inte jämföra det vi går igenom med andras (alltid betydligt värre, känns det som) problem och tillstånd är nyckeln till mycket och du har den i handen. Det är riktigt bra 🙂 Lycka till framöver, håller tummarna för dig.

  Gillad av 1 person

 2. Att samtala i grupp är svårt, tycker jag. Det krävs att det är en trygg stämning vilket kan ta tid att skapa. Min erfarenheter är att det tar några gånger innan man hittat förtroligheten där samtalen blir givande. Hoppas att ni når dit.

  Gillad av 1 person

 3. Förhoppningsvis blir du mer bekväm med gruppterapin efter ett par gånger! Jag hade nog känt mig lika obekväm som du, men du kan kanske hitta andra människor med samma problem som du har och finna stöd hos varandra! Ingen annan människa vet vad du går igenom, bara dem som själv går igenom samma problem!
  Håll ut! Sköt om dig!

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.