Design för doft

Igår kväll var det dags för ett besök till biblioteket.

20180130_091451

Hela utställningen finns att beskåda på Malmöhus slott fram till midsommar men Christina, som skrivit boken Design för doft , hade tagit med sig några av sina speciella fina flaskor att visa upp. Hon är väldigt entusiastisk och informativ om sin stora samling parfymflaskor som sträcker sig från 1700-tal till idag.

Det märks att Christina brinner för sin samling och hon pratar gärna länge och väl om alla olika design och material som flaskorna är gjorda i. Hon vet vad hon pratar om och gör det på ett öppet sätt som involverar publiken.

Hon bjöd ju även åskådarna att ta med sina egna speciella flaskor och det var några som gjorde. Några flaskor var riktigt gamla och några lite nyare men alla flaskor kom med sina minnen.

Det var en charmig och trevlig kväll och kommer nog besöka utställningen i Malmö nästa gång jag är där. (Mamma, förbered dig på ett besök till slottet!)

Tack kära svärmor för att du tar ut mig på luftning ibland ha ha och för god fika.

Anneli

2 reaktioner på ”Design för doft

  1. Så intressant. Jag har ju bara sett utställningen och hade gärna fått höra hennes berättelser och engagemang. Boken måste jag kolla upp.
    Kul att ni fick en trevlig kväll!

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.