Intervju och samtal

Igår var jag på anställningsintervju.

Jag försöker att rikta in mig på andra jobb som jag skulle kunna klara av och någon gång ibland dyker det upp något intressant.

För ett tag sedan såg jag en annons om att en enhetschef för korttidsvården söktes. Tyckte det verkade intressant och sökte jobbet. I måndags hörde dom av sig därifrån och ville att jag skulle komma på intervju. Blev jätteglad att jag kom så långt och det var också längesedan jag var på jobbintervju.

Har alltid tyckt att det är givande och intressant att komma på samtal om nya jobb. Även om intervjun eller jobbet inte visar sig vara vad jag trott har jag alltid lärt mig något av det. Just i detta tror jag inte att jag kommer vidare. Även om jag hade högskolekompetensen som krävdes saknar jag företagsekonomi och det är andra som har sökt som har den kompetensen. Det blev bra i alla fall. Nu har jag erfarenhet av det.

Hade även en tid bokad med psykoterapeuten.

Samtalen med honom är ingående och emellanåt ganska blottande. Det krävs ju att jag är ärlig mot mig själv annars tjänar det ingenting till.

Vi diskuterade min personlighet och vad som symboliserar den. Javisst kunde jag komma på några uppenbara saker men så svårt det är att behöva tänka på djupet vad jag är för person.

Jag är alltid glad och öppen (det hade han också plockat upp), godhjärtad ,positiv och väldigt fokuserad när jag ska göra något. Fick ju även lägga till prestationsinriktad och envis till det (efter att terapeuten fört det på tal). Och, jo, det stämmer.

Hur lägger man då till detta på ett positivt sätt för sjukdomen och inte emot sjukdomen? Jag tänker ofta i negativa termer när jag tänker på min värk och det jag inte kan/ klarar av.

Tror att det krävs en stark, envis person för att leva med en kronisk värksjukdom. Även om jag ibland får mina törnar så krävs det en hel del fysisk och mental styrka för att handskas med det. Javisst skulle jag ha velat vara smärtfri och utan sjukdom men skulle jag vara samma person utan Fibromyalgin? Det svaret får jag nog aldrig.

wpid-img_44957902094320

Det är läxan till nästa gång. Att lägga till mina personlighetsdrag till att passa in i livet med en kronisk sjukdom. Jag måste hitta mitt sätt med sjukdomen.

Hm, tål att tänkas på.

Anneli

4 reaktioner på ”Intervju och samtal

  1. Låter som du har fått många nya tankeställare! Jag tror personligen att du är en starkare människa på grund av din kroniska sjukdom! Alla svårigheter och utmaningar vi måste ta oss igenom i livet formar våra personligheter i olika riktningar!
    Jag har känt dig i så många år och vet att du är en tjej som är stark och kan stå upp för dig själv, karaktärer jag alltid avundats dig, och jag tror en svagare människan hade kämpat ännu mer med sjukdomen! Det är din inre styrka som gör att du ej ger upp!
    Sköt om dig

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.