Lästips: För alltid i mitt hjärta

En oväntad vänskap som sträcker sig genom tid och rum.

20180108_201706

Kristina och Vivianne möts på hemmet där deras dementa mammor bor.

De är varandras motsatser men en stark vänskap växer fram. En vänskap som betyder mer än någon av dom kunnat ana. Sida vid sida i demensens skugga söker de sig till varandra.

Rose Marie Bouws bok För alltid i mitt hjärta är en varm berättelse om vänskap, det förflutna men också om framtiden.

Språket och berättelsen flyter bra ihop. Författaren skriver känslomässigt och det är lätt att förstå hur de här två kvinnorna har behov av varandra.

Mot slutet av boken väljer författaren, enligt mig, en lätt väg ut. Alla problem, upplevelser och känslor som uppstått löser sig helt plötsligt. Rose Marie bygger upp en bra berättelse med allvarliga undertoner och sorgliga händelser men bearbetas inte. Det känns nästan som att pannkakan föll ihop och jag får inget riktigt avslut.

Någon annan som läst boken? Har ni en annan uppfattning?

Vad läser ni för bok?

lsa_bo1_81385751

Anneli

4 reaktioner på ”Lästips: För alltid i mitt hjärta

  1. Näää, tror inte den boken är något för mig, låter tam på något vis. Men jag har precis lagt ifrån mig en bok som heter En nästan vanlig man Buthler & Öhrlund, den handlar om Christopher Silferbielke en psykopat, vidrig snubbe och denna bok är nr ett av flera. Men jag kände bara att jag inte orkade läsa om äcklet, utan tog en ny bok inatt. Totalt annorlunda bok som jag hade svårt att lägga ifrån mig Yvonne Hirdman Det tänkande hjärtat boken om Alva Myrdal. Så spännande om denna kvinnas uppväxt och allt som hände senare i hennes liv, nobelpris, 1900-talets mest kända feminist och politiker. Nu känns läsandet bra igen. Kram på dig och tack för pepp idag inför träningen, du om någon vet hur en kropp kan vara med fibromyalgi.

    Gillad av 1 person

    1. Så fascinerande med böcker och hur det finns något för alla. Oavsett vad man tycker om en bok leder det alltid till diskussion. Världen av böcker är oändlig. Har också läst den om psykopaten och den blev för mycket för mig också. Trevlig kväll!

      Gilla

Kommentarer inaktiverade.