Samtal och skenor

Igår var jag hos psykolog och fysioterapeut för första gången.

Ett givande första besök med mycket prat och frågor.

Har varit hos psykolog vid ett antal tillfällen tidigare, angående både hur jag ska hantera smärtan men även med annat som ibland ställer till det i huvudet.

Det jag alltid tycker att så fort man berättar vad problemet/ oron beror på så kommer alltid frågor på det. ” Varför tror du att det är så? Vad gör du då?” osv.

Svarar jag då på vad jag tror problemet är så kommer en följdfråga på det! Jag skulle nog helst vilja att psykologen vet svaret på det jag säger. Efter så många års utbildning borde dom ju veta! Men säkert en del av terapin att använda hjärnan och tankeverksamheten.

Fick ett bra, lugnande intryck av psykologen och ser fram emot att få veta hur min hjärna funkar och hur jag tänker.

Besöket hos fysioterapeuten var smärtsamt. Fy, så ont det gör att lyfta här och vrida där. Vi gick igenom hela kroppen och alla mina smärtpunkter. Kom till slut fram till vad jag kan och inte kan lyfta. Jag är ju väldigt smärtpåverkad i mina axlar, skuldror och armar/händer. Även höfter och fötter är det illa med. Ska göra några övningar själv hemma för att testa om det mjukar upp ömma muskler.

Fick även nya skenor att prova till mina händer/armar för att hålla muskler och leder mer på plats. ( Har haft ett flertal olika stöd genom åren.)

 

Så nu provar jag dessa och hoppas att det ska hjälpa. Inte lätt att vänja sig vid.

Jag förstår nu vad läkaren menade med att behandlingen kommer ta all fokus och energi. Var helt slut efteråt! Och jag hade bokat ett arbetspass på kvällen. ( Har fortfarande inte hört något från försäkringskassan.) Som tur var så var det ganska lugnt och tiden gick fort. Väl hemma så däckade jag direkt.

Önskar er en trevlig helg!

Anneli

9 reaktioner på ”Samtal och skenor

 1. Lycka till med skenorna! Bra att du fått lite övningar att göra, hoppas de mjukar upp lederna lite!
  Trevlig helg själv!

  Gillad av 1 person

 2. Tänkte på din önskan om att psykologen ska tala om vad du lider av, ditt problem, tänker mer att psykologen drar i röda trådar som du själv får prata om, för att få egen insikt vilket inte säker är det du redan tror att du ”lider” av. Hahaha inte lätt detta, jag har själv känt samma känsla i terapi, förväntat mig svar. Kära hjärtat att ha ont är verkligen ingen höjdare, hoppas du får hjälp av rörelser. Jag har ju själv varit och fått hjälp idag, för mig är det fibromyalgi med trötthet, förbaskade trötthet som suger musten ur mig, det går upp och ner, värk här och där. Som tur är har jag dagar som är ok.

  Gillad av 1 person

  1. Tack för din insikt! Så är det säkert. Svårt att sitta och prata så om sig själv men såklart behövligt. Håller med dig om tröttheten. Det gör allt det andra mycket värre. Har också dagar som är bra. Idag är en av dom! Ha en trevlig helg!

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.