Multimodal smärtbehandling

Har nu varit hos en smärtspecialist på Neurologen.

Det var ett givande besök hos en läkare som var intresserad av mig och mina värkproblem. Det blev ett långt samtal och början på en utredning som förhoppningsvis får mig in på ett bättre spår.

Jag har försämrats mycket sedan jag började jobba heltid och Fibromyalgin vill inte längre samarbeta. Hade med mig en lista på symtom jag själv hade märkt.

Läkaren höll med om att testerna inte var bra, mina muskler är ömma, svullna och svaga, koncentrationen är dålig och jag har svårt att fokusera. Skönt på ett sätt att få bekräftat att jag inte hittar på men samtidigt en stor besvikelse att jag gått så många steg tillbaka och inte framåt som jag velat. Att höra läkaren faktiskt säga rakt ut hur läget verkligen ligger till är smärtsamt men samtidigt väldigt ärligt och uppskattat. Behövde höra att jag inte längre kan påfresta kroppen för sådant den inte klarar av och försöka anpassa kroppen och smärtan.

Rekommendationen blev två månaders heltids sjukskrivning medan jag går igenom behandling och även efter det trodde läkaren att jag bara kan jobba 50% med mina nuvarande arbetsuppgifter.

Behandlingen innebär försök med en ny tablett som heter Efexor. Det är en antidepressiv och ångestdämpande medicin. (Jag är inte depressiv men denna medicin funkar tydligen bra med Fibromyalgipatienter.)

Blev även erbjuden ett program som heter multimodal smärtbehandling där ett team med läkare, sjuksköterska, fysioterapeut och psykolog ingår. Behandlingen sker på en och samma klinik hela tiden och jag ska få träffa samma människor. Där ska jag få veta mer om hur jag ska hantera smärta och stress med olika träningsformer för att öka möjligheten att leva ett normalt liv som möjligt där fritid och arbetsliv fungerar.

Your-Recovery-Sign-1080x675

Behandlingen börjar idag med besök hos psykolog och fysioterapeut.

( Nu väntar jag på besked från försäkringskassan om mitt läkarintyg blir godkänt eller inte.)

Anneli

10 reaktioner på ”Multimodal smärtbehandling

 1. Hoppas nya medicinen fungerar bra. Och hoppas du slipper krångel me FK. Dom känns ganska hopplösa nu för tiden. Kämpa på!!

  Gilla

 2. Skönt att du fått träffa en läkare som är specialist och förstår dig och stöttar! Det är guld värt! Jag har gått sådan multimodal smärtbehandling nu i våras, som du blivit erbjuden. Hoppas det kommer leda dig på rätt väg. Jag tycker det var kanon att gå det, man fick insikt om ens begränsningar och vad man ska göra för att kunna leva ett så bra liv som möjligt ändå! Och kunna jobba så mycket som man själv klarar m.m m.m. Helt enkelt lyssna på ens kropp och signaler! och inte bara fortsätta framåt som jag hade gjort så länge med heltidsjobb (o du också verkar det som ). För min del nu tyvärr så fungerar inte detta i verkligheten efter behandlingen var klar, då det finns myndigheter m.fl som ”styr”ens inkomst och allt det där. Man sitter liksom ändå låst i lagar och bestämmelser. Så allt det jag lärde mig kan jag tyvärr inte förverkliga i det verkliga livet. Tyvärr vill inte alltid de som bestämmer samma som smärtspecialisterna, deras bedömning och förslag bryr de sig inte ens om att läsa i slutänden. Men den tråkiga biten är ju mitt öde, inte ditt. Smärtspecialisterna var underbara och satte verkligen fingret på allt! Lycka till!

  Gillad av 1 person

  1. Tack för din kommentar och för att du delar med dig. Ser fram emot att försöka. Kan alltid lära mig att hantera mina begränsningar. Myndigheterna funkar dåligt för dom som verkligen försöker.

   Gilla

 3. Jag håller med de andras kommentarer och önskar dig all lycka med nya behandlingen! Skönt att du har blivit tagen på allvar och att det blir en utredning!
  Sköt om dig! 💕

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.