Läkemedlets betydelse

Har tidigare berättat om mina värktabletter, som jag är beroende av i mitt dagliga liv.

Jag fick en tänkvärd kommentar av Sanna Ljungberg och hennes blogg Lyckostenen. Kommentaren finns att läsa på mitt inlägg ”Har patienten inget eget ansvar?”

Jag kommer att använda en del av det som Sanna skrev, men som sagt hela hennes kommentar finns att läsa.

Har ständig värk, är aldrig helt smärtfri, och sedan jag börjat arbeta mer har också mitt tillstånd försämrats. Jag hade hoppats och ville att det skulle funka med mer arbete men så är inte fallet.

Jag har sedan en tid tillbaka märkt påminnelserna från min kropp,(koncentrationen sviktar och sömnen är ännu sämre) men valt att inte hantera det eller rentav ignorera problemen och trott att det skulle bli bättre. Vem vill erkänna för sig själv att kroppen protesterar mot allt du gör? Och att inte klara av mitt jobb, arbetsuppgifter, mitt sociala liv eller göra det jag allra mest älskar är fullkomligt hjärtkrossande. Det gör mig deprimerad och isolerad.

Fibro

För att klara av mitt dagliga liv någorlunda tar jag smärtlindrande tabletter för att kunna bli något sånär smärtlindrad. Men det botar ju inte. Det hjälper tillfälligt och jag kan jobba på ytterligare lite till. Det tänjer på gränsen för vad ens kropp orkar och vad som är ok. Hur länge orkar kroppen med det? Är det bara att köra på tills det inte längre finns något alternativ? Jobba måste jag ju göra. När ska jag ha ork att hitta/satsa på något annat när mitt nuvarande jobb fullkomligt tar musten ur mig?

Jag vill kunna jobba och ha ett socialt liv. Det är väl inte för mycket begärt?

Men på måndag har jag fått tid till Neurologen på sjukhuset för utredning. Detta har jag väntat på och hoppas kunna få hjälp där.

Tills dess håller jag mig uppe med min smärtlindring och massage på kvällarna.

2015-01-08-2154_54aeee7be087c33cc7aa35574362930858572849_aLqF2cWx_c_large

Anneli

10 reaktioner på ”Läkemedlets betydelse

 1. Hoppas att du får den hjälp du behöver. Hoppas även att det finns pengar till mer forskning, för att kunna hitta mer långvariga lösningar än att enbart lindra.

  Gillad av 1 person

 2. Usch, det låter som ett jätte jobbigt tillstånd! Vi är alla trötta under vinter tid när mörkret lägger sig, men låter som det är 100 gånger värre med fibromyalgi!
  Hoppas du kan få hjälp! Har du blivit erbjuden akupunktur? Läste i en tidning att det hade lindrat symptomen hos en kvinna!

  Gillad av 1 person

   1. Akupunktur finns hos vissa sjukgymnaster på vårdcentral. Har för mig det är 100 kr per gång. Jag har gått mycket på akupunktur hos en för ca ett, två år sedan under ett halvår. Jag har ju smärtproblem efter en olycka, men jag tar för givet att även fibromyalgi och andra sjukdomar också är okej att få akupunktur för.

    Gillad av 1 person

 3. Hoppas verkligen du finner stöd och hjälp. Det är alldeles för många som kämpar på för länge men som du säger, ingen vill väl erkänna att det inte går. Även jag envisas jobba och hoppas på att det ska bli bättre (för många stressymtom) och ens sociala liv får stå tillbaka… Även jag har hört att akupunktur kan hjälpa så värt att kolla.

  Gillad av 1 person

 4. Jisses, den texten lät som om jag själv hade skrivit den. Men inte konstigt, vi är många med långvarig smärta som känner exakt på samma sätt. Mycket tänkvärda ord och tankar! Så bra text! Man plågar sig på ett jobb på grund av ekonomin och för att göra rätt och riktigt. Men i slutänden så sitter man där jag sitter nu. Sedan två år tillbaka. Hela kroppen kollapsar en vacker dag, och det spelar ingen roll hur mycket man än vill kämpa så går det inte längre. Det mentala har också kollapsat till slut. Det heter utmattad/utbränd. Så bara ett litet vänskapligt råd: Du/ni som kan hoppa av karusellen med ert arbete (som klarar det ekonomiskt ändå), hoppa av den i tid! Det är inte värt priset! Kramar ❤

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket för din kommentar! Tråkigt att vara dålig. Du har så rätt i att det inte är värt det. Men svårt att erkänna för sig själv att man inte längre klarar det man vill göra och älskar. En diskussion och debatt som behövs därför att det inte alltid tas på allvar tidigt nog. Ha en bra vecka!

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.