Lästips: De fördärvade

Denna boken slukade jag på bara ett par dagar, men det brukar jag göra med Karin Slaughter’s böcker.

20171215_131322

De fördärvade handlar om poliserna Kate och Maggie.Berättelsen utspelar sig i USA 1974.

Kate och Maggie jobbar i en mansdominerad värld och har svårt att visa sig och få ansvar på arbetet. Dom bestämmer sig för att starta en egen utredning när dom stängs av från jakten på en polismördare. Kate, som är ny på jobbet, börjar undra om hennes första dag på jobbet också blir hennes sista……

Karin är expert på detaljer. Hon beskiver personer utförligt, miljöer färgstarkt och spänningen är en nagelbitare. Detta gillar jag. Karins böcker är lättlästa och kommer lätt in i handlingen.

De fördärvade är svår att släppa taget om från första sidan. Denna boken har karaktärer som kämpar för vad dom tror på och inte ger upp. Kate och Maggie kämpar i uppförsbacke och deras manliga kollegor anser inte mycket om dom. Spänningen är olidlig emellanåt men vill ändå fortsätta läsa. Scenerna som beskrivs är detaljrika och ibland blodiga och spelet mellan polis och brottsling är fascinerande.

Handlingen och det utförliga beskrivandet av brott är nästan genialiskt. Denna genre, psykologisk thriller, är inte för alla. Men för er som gillar spänning och oförutsägbara berättelser är denna boken för er. Ni kommer att hänga fast till allra sista sidan…….

lsa_bo1_81385751

Vad läser ni för bok?

Önskar er ett trevligt och spännande läsår!

Anneli

 

9 reaktioner på ”Lästips: De fördärvade

  1. Tack för bra boktips. Helt okänt för mig, vilket gör det spännande. Jag har precis börjat läsa Maja Lundes ”Binas historia” och ser fram emot fortsatt läsning.
    God fortsättning på det nya året!

    Gillad av 1 person

  2. Jag letar runt på boksidor idag för inspiration, och det här tipset gillade jag. Ska kolla upp den. Och du frågar vad vi läser. Jag läser Peter Høegs Effekten av Susan. Igen, för jag tycker om språket i den.

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.