På andra sidan gatan och Sanningens ögonblick

Två böcker avslutade.

Båda dessa böcker är lättsamma att läsa och inga större överraskningar i berättelsen.

20171123_154358

 

På andra sidan gatan av Anne Liljeroth handlar om Alex och Gabriella. De är varandras allt men också varandras motsatser. Åldersskillnaden dem emellan är stor.De kommer från olika länder och kulturer.  Båda bär på hemligheter som påfrestar relationen. Boken handlar om kärlek, olikheter och rädslor. Kan kärlek övervinna allt och är kärleken tillräcklig?

Anne använder ett enkelt språk i sin roman men jag hade önskat lite mer inlevelse i berättelsen. Jag vill veta varför det bärs på dessa hemligheter. Miljön som Alex och Gabriella befinner sig i är alldaglig med jobb och ansvar men jag får inte intrycket av dom är lyckliga.

Har någon annan läst boken? Vad tyckte ni?

Sanningens ögonblick av Kristin Hannah upptäckte jag att jag redan hade läst en gång innan när jag kom hem från biblioteket.

20171221_163722

Den handlar om systrarna Winona, Aurora och Vivi Ann som växer upp på en hästgård i nordvästra USA.

Flickorna blir sammansvetsade pga. deras stränge far som anser att anseendet om familjen är viktigare än hans egna barn.

Systrarna duger inte riktigt i fadern ögon trots bra karriärer och förhållanden.

Så händer något som sätter prov på systrarnas starka band till varandra. Ska systrarna låta detta komma dom emellan?

Jag har läst de flesta av Kristins böcker. Hon skriver om den stora kärleken, komplicerade familjeförhållanden och sorgliga upplevelser. Hennes karaktärer är alltid fängslande och lite mystiska. Även om hon inte skriver med stor överraskning och inlevelse är hennes böcker lätta att tycka om. Faller inom ”feel good” läsning.

Vad tycker ni om Kristins böcker?

Skärmklipp

Ikväll börjar jag på en thriller.

Tack för att ni läser och delar med er av era bokupplevelser!

Trevlig kväll!

Anneli

4 reaktioner på ”På andra sidan gatan och Sanningens ögonblick

  1. Jag älskar Kristin Hannah böckerna, alla =) Idag läste jag ut: I det förflutna av Kate Morton… Vill du låna den finns den här, köpte den på Erikshjälpen… Mmm, den var bra men nästan så jag knappt kunde somna igår… Imorgon blir det biblioteket för hela familjen, bokbussen kommer tyvärr inte nu under jullovet…

   Gillad av 2 personer

   1. Det är du som tipsat om Kristin Hannah böckerna! Lånar gärna Kate Morton boken nästa gång. På biblan hittar man alltid nåt! Ha det så bra! Tack för din kommentar 👍

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.