Lästips

Nytt besök på biblioteket igår för att hämta tre reserverade böcker.

wp-image-1643834443

Karin Slaughter – De fördärvade

Jag har läst alla Karins böcker och jag gillar hennes stil att skriva. Hon skriver mest psykologiska thrillers, min favorit genre. Denna boken utspelar sig i USA 1974. En tid i förändring. En stad på randen till uppror. Två kvinnliga poliser som inleder en egen utredning på en polismördare efter att ha blivit utestängd från huvudutredningen som pågår i en mansdominerad värld.

Sofia Lundberg – Den röda adressboken.

Detta är ett boktips från bloggen Johannas Deckarhörna.

” Livet är som ett pärlband av människor. Vi möts och vi älskar, vi skiljs åt, vi skrattar förtroligt i djup vänskap, vi går igenom nederlag och vi får våra hjärtan krossade.”

Så presenteras boken om Doris som börjar skriva ner sina minnen om vännerna i den röda adressboken, som hon haft sedan 1928, så att systerdottern Jenny kan få tillgång till hennes minnen.

Jenny Colgan – Den lilla bokhandeln runt hörnet.

Boken handlar om bibliotekarien Nina, som älskar böcker. När biblioteket stängs förlorar Nina sitt jobb och har ingen aning om vad hon ska göra.

Nina gör en nystart med all styrka, mod och optimism som hon kan uppbåda  i de vackra skotska högländerna där hon möter människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro.

Tre helt olika böcker, tre olika berättelser och miljöer. Tre nya upplevelser som väntar.

Mina egna åsikter om boktips jag skriver om  kommer efterhand. Jag läser alla böcker jag tipsar om och skriver sedan vad jag tyckte om dom.

Vad läser ni för böcker?

lsa_bo1_81385751

Anneli

10 reaktioner på ”Lästips

 1. Den lilla bokhandeln runt hörnet verkar passa mig. Den vill jag gärna läsa. Däremot blev jag inte så förtjust i den röda adressboken. Boken är bra men inte som jag förväntat mig av titeln och beskrivningen. Ska bli spännande att höra vad du tycker.

  Gilla

 2. Har aldrig läst något av Karin Slaughter. Häromdagen lyssnade jag på Skriv en bestseller-podden då Caroline Eriksson sa att hon tyckte att det var alldeles för mycket blod och våld i Slaughters senaste för att hon ska kunna ta till sig språket – som ju lär vara bra. Men kul att höra att du gillar henne.

  Gillad av 1 person

  1. Böckerna brukar vara våldsamma och det passar inte alla. Karin skriver väldigt detaljrikt. Det är det som är så bra med att läsa. Man kan själv välja vad hjärnan ska ta till sig och vilka bilder man vill se. En sådan film tex skulle jag aldrig se. Det blir för verkligt och fy så blodigt ☺. Tack för din kommentar! Ha det så bra idag.

   Gillad av 1 person

 3. Hej! Jag har precis läst Sophies historia av Jojo Moyes, så bra. Handlar om en tavla som försvinner under 1a världskriget. Helt fantastiskt bra enligt mig. Har även läst Pojken som byggde egna världar av Keith Stuart. Jag gillade den men kan vara för att jag är intresserad av personer med autism och här är det författaren själv som har en son med högfungerande autism… Mycket fint skriven… Ha det så gott! Ses på lördag =)

  Gillad av 1 person

 4. Det är så skönt att krypa ihop i någon mysig hörna och läsa en bra bok. Jag har läst väldigt mycket fram till utmattningen, då slutade hjärnan ha förmågan att läsa. Men jag har börjat ta små små steg framåt nu och klarat det bättre och bättre, och då låter karin slaughter som en bra bok för mig. Tack för tipset! Jag gillar också thrillers 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.