Pyssel, julkalender och….analsalva

äntligenfredag16-11

Härligt med fredag igen. Sista helgen innan jul.

Veckan har som vanligt gått fort. Hade ett avbrott från jobbet i onsdags för att träffa min bror och brorsdotter.

Alltid lika roligt att träffas och umgås. Det händer alldeles för sällan, men uppskattar det så när det väl händer.

Jag överraskade min brorsdotter med att hämta henne på skolan. Hon blir alltid så glad när vi ses (och jag också så klart!). Hon bestämde att vi skulle äta ute och sedan vara hemma för att pyssla.

Hon älskar att uppfinna saker och pyssla. Vi satte igång med att göra pärlplattor. Hon är ju rena experten medan det tog mig lite längre tid att komma igång. Men sen så gick det ganska bra. Tror att jag blev godkänd…..

Här är resultatet

20171215_131355

 

Eftersom brorsdottern har försökt förklara för mig vad Adventskalendern handlar om i år så tyckte hon att vi kunde se den tillsammans så att hon kunde förklara under tiden.

Jättebra med personlig guidning i programmet! Tycker att den är bra och spännande och brorsdottern är förtjust i den. Sedan kom vi till biten där barnen smörjer in en kanot med analsalva för att åka fortare ner för berget.( Jag har nog missat biten där barnen får tag på salvan. Och varför har dom den?) Det tog två sekunder sen kom frågan ”Pappa, vad är analsalva?” Ha ha tur att frågan inte blev min! Bara att förklara så bäst man kan.

Hur många barn lät den meningen passera? Och hur många föräldrar tvingades till att svara? Underbart!!

Hade en jättetrevlig dag och nu har jag samlat lite mer energi.

172266

 

Anneli

3 reaktioner på ”Pyssel, julkalender och….analsalva

  1. Haha! Tur man ej behöver förklara det för ett barn! Mina barn på dagiset hade besök av jultomten idag, men de är så unga och oskyldiga att de var lite nervösa inför honom, så inga obehagliga frågor om honom! De vill bara veta hur jultomten kan komma in till deras hus när de ej har öppen spis, men det är julmagi säger vi vuxna! Jag gör barnen avundsjuka genom att berätta att i Sverige kommer jultomten hem till oss och knackar på dörren och stiger in i stugan för att ge oss presenterna! Julen är mest för barnen, så hoppas ni får trevligt med familjen!
    Sköt om dig!

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.