Sömnstörning och trötthet

Alla påverkas någon gång av dålig sömn.

Alla har perioder där man sover sämre än andra perioder men det brukar rätta till sig.

Men att alltid sova dåligt p.ga sjukdom och sömnstörning är inte bra för kropp och själ.

Jag sover nästan aldrig bra. Jag är alltid trött. Någon gång ibland kan jag ha en natt där jag lägger huvudet på kudden och vaknar sju timmar senare, men det händer sällan.

Antingen har jag svårt för att somna därför att jag har ont överallt och svårt att hitta rätt läge eller så vaknar jag bara en stund efter jag somnat för att jag är obekväm.

Tröttheten suger musten ur mig. Känns som att jag kan sova resten av livet och ändå vara trött. Det blir en ond cirkel. Har jag ont för att jag inte sovit och är trött eller är jag trött för att jag har ont?

Sömnbrist påverkar hela det sociala livet. Jag orkar inte lika mycket som innan. Allt jag ska göra krävs planering. En dag på jobbet tar all min energi och sedan orkar jag inget mer. Eftersom jag jobbar längre dagar så tar det mer energi och jag blir fortare trött.

image_59e6ad0e2a6b229c83ecd2db

Jag vill så mycket men kan så lite.

Denna vecka VILL jag börja baka till jul och har gjort en lista för detta. Jag trivs inte alls med att behöva lägga saker till sidan eller helt ogjort därför att jag inte orkar.

Det är inte den person jag vill vara.

Tröttheten tillsammans med Fibromyalgin gör att jag tappar fokus, kan inte koncentrera mig, svårt att få fram ord och ta till mig information. Det är inte bra och jag vill inte ha det så.

 

Har svårt att ta till mig att det alltid kommer att vara så.

Kommer jag aldrig igen att vara pigg och alert och göra vad jag vill när jag vill?

Varför måste jag hela tiden ge vika för en sjukdom? Jag får ju inget tillbaks.

Idag har jag samlat energi för att träffa min familj och det ser jag väldigt mycket fram emot. Då blir jag pigg och mår bra.

Delar med mig av några härligt vintriga bilder.

tarta

Anneli

4 reaktioner på ”Sömnstörning och trötthet

  1. Hoppas du hade trevligt med familjen och fick fira lucia dagen!
    Låter jättejobbigt att jämt vara trött! Själv lägger jag huvudet på kudden och vaknar bara någon gång under natten för toabesök ( beror på åldern! )! Mest sover jag tills radion väcker mig på morgonkvisten! Och nu under vintern måste jag ändå dra mig ut ur sängen, även med 7 timmars sömn, så jag känner verkligen sympati för dig, måste vara hemskt! Finns det inga värklindrande kuddar som kan hjälpa kroppen? Du vet, som gravida kvinnor har speciell kudde längst med ryggen för att lindra obekvämheten!
    Jag hoppas du får några timmars sömn så du orkar med jobb imorgon!

    Gillad av 1 person

  2. Ja tänk, innan jag ådrog mig trafikskadan så sov man hur lätt som helst. Men nu är det otroligt sällan jag sover en natt utan flera avbrott. Har man tur kan man somna om. Men många ggr tvingas man gå upp nån timme eller två för att sedan göra ett nytt försök. Så kan faktiskt säga att jag vet hur det känns. Det tar ifrån all en energi och lust till slut. En människa dräneras utan regelbunden sömn. Håller tummarna att du snart ska få möjlighet att sova som en stock varje natt!

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.