Bra boktips!

20171123_154352

Åh, denna bok.

Vad ska jag säga. Den är underbart fin och vackert skriven.

Detta är en bok du inte kommer att vilja lägga ifrån dig förrän du läst sista sidan. Och även då kommer du att sakna den.

I det sista regnet utspelar sig i en liten by vid Indiens kust.

Den handlar om monsunen som är på väg och om magiska händelser.

Citat ur boken:

”Vad är det sista regnet, farmor?”

”Det drar från Arabiska sjön med åska och blixtar. Det fyller hela havet och jagar väldiga vågor mot stranden. Till och med floderna svallar av vågor och översvämmar byn. Efter regnet följer en storm som knäcker grenarna på många träd och raderar byggnader som reser sig högre än tempel. I slutet mojnar stormen till blåst och till sist en fläkt.”

Efter en liten tystnad återtog den gamla. ” Sedan möttas luften av tystnad. Stjärnor faller ur skyn, och de goda andarna kommer ner till jorden och besöker sina barn. Bara nu kan man se de döda.”

”Kan alla se de döda?”

”Inte alla. Bara de som levat för varandra, de vars hjärtan är förbundna med kärlekens broar, de som har älskat passionerat medan de var i livet.”

”Som du och jag farmor?”

Den gamla log och kysste pojken i pannan.  Slut citat.

Janesh Vaidya skildrar denna berättelse om kärleken till livet med en fantasifull och unik beskrivning av människor och miljö. Texten flyter så bra och det är svårt att vilja släppa taget om denna charmiga berättelse.

Rekommenderas!

Vad läser ni denna veckan?

lsa_bo1_81385751

Ha det så bra!

Anneli

7 reaktioner på ”Bra boktips!

  1. Tack för bra tips! Det är en bok som jag valt bort, baserat på omslaget till pocketversionen, men jag ändrar mig gärna!
    Själv läser jag ”Nätterna på Mon Chéri av Stefan Lindberg och sedan väntar Björnstad av Fredrick Backman.

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.