Indragen medicin

Igår fick jag min tidning Fibromyalgi Nytt.

3380_6907a4b2

Den kommer fyra gånger om året med information om behandlingar, forskning och lite allmänt som hänt med förbundet osv.

I detta nummer informeras om hur Alvedon 665 mg är under utredning för att dras tillbaka från marknaden. Orsaken är att det finns mycket allvarliga risker för förgiftning vid överdosering. Vid överdoseringar av Alvedon 665 mg fungerar inte etablerade behandlingsprinciper och det är därför som rekommendationen getts.

Alvedon 665 mg är receptbelagt och är det enda läkemedel med modifierad frisättning (långtidsverkande) i Sverige. Till skillnad från Alvedon 500 mg som har omedelbar frisättning (snabbverkande). Den påverkas inte av beslutet.

067635s

 

För att få reda på mer om detta sökte jag på Läkemedelsvärldens hemsida där det informeras att medicinen, efter rekommendationer, kommer att dras tillbaka.

Detta är verkligen inte vad jag behöver. Efter åratal av försök med olika smärtstillande funkar Alvedon 665 mg ganska bra för mig. Jag är känslig för att ta starka tabletter eftersom jag blir yr, illamående, får mardrömmar och t.om får andnöd i vissa fall. Att jag blir så påverkad av starka tabletter att jag inte klarar av att köra bil för att jag blir så ”hög” är en anledning till att jag vill hålla mig till så låg dos som jag kan.

Jag tar även, när värken är som värst, Diklofenak Mylan 50 mg. Dom hjälper bra men tar dom bara när jag är hemma och inte ska iväg.

Nu ska jag hämta ut resterande recept jag har så jag får ha mina tabletter så länge så möjligt. Sedan blir det försök med nya mediciner igen för att ytterligare testa vad som funkar för mig.

Åh jag blir så trött……..

Anneli

ps. uppgifter hämtade från Fibromyalgi Nytt nr 4/2017 och lakemedelsvarlden.se

6 reaktioner på ”Indragen medicin

  1. Det är så jobbigt när dom drar in ett läkemedel som fungerar. Hoppas att du får ett bra alternativ. Jag äter Saroten (tidigare Tryptizol) varje dag en hög dos. Lite jobbiga biverkningar men det ger en bra smärtlindring

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.