Återhämtning och 1:a Advent

Har ännu inte hämtat mig från värkskovet så idag får bli en dag för återhämtning.

imagesBD9C57C3

Var hemma två dagar förra veckan för att jag var så smärtpåverkad. Kände mig stressad över att återgå till arbetet så det gjorde jag trots att jag behövt ytterligare dagar hemma.

Känns inte alls bra i kroppen och huvudet men jag har inget annat alternativ. Såhär kommer det alltid att vara nu. Kämpa mig igenom heltidsarbete när kroppen går på sparlåga hela tiden.

Fibro

Läste en insändare i lokala tidningen om hur ytterligare en har fått sin sjukpenning helt indragen efter två år som heltidssjukskriven och nu vill Försäkringskassan att personen ska återgå i arbete. Ingen arbetsträning. Ingenting.

Jag har i alla fall alltid kunnat arbeta något, om än inte heltid och med sjukskrivningar emellanåt.

Jag förstår inte tänket bakom besluten. Är det inte bättre att se vad personen KAN göra och låta en göra det? Istället för att tvinga personer ut i en arbetsvärld dom inte klarar av. Det blir ju så att man får ta ett jobb, vilket som, för att försörja sig men som nödvändigtvis inte är bra för kroppen och huvudet. Det är stressigt och bidrar inte med något gott. För någon.

Idag ska vi ha en mysdag hemma och fira att det är 1:a Advent. Det var så mörkt i morse när jag vaknade så då passade att tända alla ljusstakar.

20171202_163509

Önskar er en trevlig Advent!

Anneli

4 reaktioner på ”Återhämtning och 1:a Advent

 1. Jag har ingen erfarenhet av försäkringskassan men det man läser gör ju mig lite förskräckt. Jag varit chef i många år och har alltid tagit mitt arbetsgivaransvar på stort allvar, alltid försökt hitta lösningar. Men det är inte helt lätt, inte för någon. För mig har det alltid varit självklart att få en person tillbaka, om så bara på några timmar. Men det kräver tid, långsiktighet och förstås vilja. Jag skulle vilja se mer stöd till de personer som är drabbade och dess arbetsgivare, något som motiverar. FK känns mest som ett hot. Det är visserligen mina sorterade tankar men jag blir så upprörd. Det ser så olika ut beroende på vilken sjukdom det gäller och vilken arbetsgivare man har. Det är inte ok.

  Önskar dig en fin första advent.

  Gillad av 1 person

  1. Tack för din kommentar! Hade önskat att jag inte behövde försäkringskassan. Men nu har jag inget med dom att göra eftersom min sjukpenning är indragen så blir mest när jag periodvis blir helt sjukskriven. Det beror på vilket jobb man har om möjligheten att komma tillbaka finns. Men förbättringar och förnyelse behövs. Ha det så bra idag !

   Gillad av 1 person

 2. Som sagt var, man måste vara frisk för att vara sjuk. Har inte haft något att göra med försökringskassan, men vad jag förstår av andra på jobbet så har de haft det väldigt jobbigt.
  Jag önskar dig en skön första advent och en bra vecka!
  Birgitta

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.