Biblioteksbesök och fynd second hand

 

Idag har varit en givande dag med nya böcker från biblioteket och shopping på Erikshjälpen.

20171123_154157

Denna gången blev det fyra lånade böcker och lyckades få tag på Mons Kallentoft’s nya Bödelskyssen.

Ser alltid fram emot hans böcker och har läst dom alla. Bödelskyssen är del två i den nya serien baserad på de fem sinnena. Den första heter Djävulsdoften. Mons böcker är alltid spännande och välskriva. Den boken börjar jag på ikväll.

Sen en ny författare för mig som jag ser fram emot att läsa. Anne Enright och hennes bok Den gröna vägen. Fick ett tips från MarveW blogg På gång om denna författare. Hon rekommenderade boken Den glömda valsen men den verkar vara svår att få tag på så bestämde mig för att läsa denna så länge. Det är ett familjedrama som utspelar sig på Irland och handlar om starka men komplicerade familjeband. Jag gillar brittiska författare och hoppas jag kommer att gilla Anne också.

Boken I det sista regnet av Janesh Vaidya är ett lästips från tidningen Söndag. Den utspelar sig i Indien och är en roman om livstidsdom och om kärleken till livet.

Sista boken är ett tips från biblioteket. På andra sidan gatan av Anne Liljeroth.

Även detta en ny författare för mig. Boken är en roman om kärlek, olikheter och rädslor.

Så många spännande och äventyrliga böcker att uppleva och lära känna. Läser dom i den ordningen jag skrivit om dom.

I eftermiddags blev det en lunchdate med min sambo och sen besök på Erikshjälpen.

Har ni aldrig varit i en Erikshjälpen butik så rekommenderar jag att ni gör ett besök dit. Finns i många städer runt om i landet. Dom säljer second hand saker som folk skänker. Jättefina saker. Där finns att hitta allt från möbler och tavlor till porslin, lampor och böcker. Allt som hör hemmet till nästan och lite till. Butiken är välskött och allt som säljs är helt, rent och testat. Varenda gång det är öppet köar människor utanför för att komma först in och fynda. Allt överskott går till välgörenhet i Sverige och i utlandet och främjar främst barn. Åk till en Erikshjälpen och fynda fina saker och gör gott.

Här är mina fynd.

 

Trevlig kväll!

Anneli

 

 

 

10 reaktioner på ”Biblioteksbesök och fynd second hand

  1. Hoppas du får njuta av böckerna! Bra fynd och du ger även pengar åt goda välgörenheter, så väldigt engelsk du låter när du talar om välgörenhet och att skänka till andra! Ser fram emot att höra hur böckerna var!

    Gillad av 1 person

  2. Älskar också Erikshjälpen, jag köper faktiskt nästan alla mina möbler där. På sistone har det även blivit mycket böcker, skålar och burkar – och lite julpynt. 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.