Fredag och tacksamhet

201709081148584558_sbig

Så var det äntligen fredag efter en lång vecka.

Känns som jag inte hunnit med mycket mer än att jobba. Det är stor skillnad för mig att jobba heltid. Återhämtningen är kortare med längre dagar och jag orkar inte så mycket som innan utanför jobbet. När väl hemma stänger hjärnan av och jag loggar ut. Orkar helt enkelt inte fokusera och orken är inte som innan.

Jag hoppas att det detta är en anpassningsfas och att det går över.

När jag är på jobbet är allt 100% hela tiden. Idag var extra mycket med oplanerade saker som hände. Det blev ingen rast och kunde inte gå tidigare heller för då hade jag inte hunnit med det som måste avslutas.

Ändå är jag tacksam för mitt jobb, för alla underbara människor jag möter, både personal och patienter. Javisst, jag fick ingen rast, men idag har jag hjälpt och stöttat patienter i deras mest utsatta situation. En situation i deras liv där dom är beroende av min kunskap och erfarenhet. En situation som genom mitt kunnande får dom att må bättre.

En klapp på kinden, ett leende eller en smekning på handen som tack får mig att känna mig meningsfull och just i den stunden spelar rasten ingen roll. Då är det värt allt slit, all övertid och all trötthet.  Och att, av en 21-årig patient bli kallad ”groovy” är ganska coolt. Det visar att jag fortfarande är med i tiden ha ha.

Och nästa vecka går jag dit och jag gör samma sak igen. Därför att det är värt det.

gustav-sover1_192031180

Anneli

3 reaktioner på ”Fredag och tacksamhet

  1. Du är groovy! Hoppas du lyckas vila upp dig under helgen!
    Jobbet du gör är viktigt för många som är beroende av din kunskap och ömhet! Jag vet hur du känner dig, har också haft en stressfylld dag men en kram av ett barn eller ett gott skratt från dem gör jobbet värt!
    Trevlig helg!

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.