Städning, bångstyriga karaktärer och fredagsmys.

Äntligen är det fredag! Tycker veckan har gått fort fast jag varit hemma.

Är jag ledig en fredag städar jag gärna, bäddar rent i sängen. Känns härligt att ha det rent när man ska vara ledig. Idag tog jag bara en liten städning men känns ändå friskt.

Städade så pass att jag förtjänar en Baileys ikväll! fredag

Har hela veckan försökt skriva på en novell jag länge haft i huvudet. Har skrivit stödord och tips så fort jag kommit på något så tyckte att jag hade berättelsen ganska klar. Men när jag igår började skriva ner berättelsen kom jag inte alls överens med karaktärerna jag ville ha med. Skrev en bra stund men kände sen att jag inte gillade hur det utvecklades. Har idag försökt vända tillbaks dit jag vill vara och tycker att det känns mer rätt nu. (Hade annars fått göra henne schizofren och det hade ju så klart förklarat en hel del!).

Jag tycker det är  intressant att skriva ner allt det som dyker upp i huvudet och göra det till en egen berättelse. Men känner ändå någonstans att jag vill skriva om sådant som jag har egen erfarenhet av. Har svårt för att ”bara” skriva om ett ämne eller sak som jag inte känner till. Så bakar alltid in lite eget också även om det inte är precis så det var, utan tar med en del av  känslan och upplevelsen jag hade just då. Älskar att utveckla och lära känna karaktärerna som jag skriver om samtidigt som miljön dom befinner sig i är viktig och avgörande. Tycker om när jag kan känna eller lukta var dom är och se framför mig hur dom mognar till egna personligheter.

Det är samma när jag läser en bok,  ser fram emot att lära känna allt detta. Därför är det så roligt och intressant att läsa. Ingen författare som skriver som en annan. Citat_Att-läsa-en-bok-för-första-gången____1

Ikväll blir det som vanligt god mat och dricka med tända ljus i det uppvärmda uterummet. Det är det lilla i livet som gör det så speciellt.

Önskar er en trevlig kväll och helg!

Anneli

2016101019122642730_sbig.png

5 reaktioner på ”Städning, bångstyriga karaktärer och fredagsmys.

 1. Så mysigt att kunna skriva en novell, tycker att inläggen på min blogg är en prestation man lär så länge man lever… från en som aldrig har ens har skrivit dagbok.
  Ha en bra söndag,
  Birgitta

  Gillad av 1 person

  1. Tack för din kommentar! Har alltid tyckt om att skriva och för mig är det avkoppling. Tror att vi alla har olika sätt att finna avkoppling. När jag skriver ett inlägg är det lite som att skriva dagbok. Det är mina tankar och känslor som kommer ut. Även kul att andra vill läsa. Tycker att din blogg är bra och den reflekterar dina intressen bra. Du ska vara stolt över din prestation. Ser fram emot att läsa den!
   Trevlig kväll!
   Anneli

   Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.