När skyddsnätet faller……. och stödet finns nära

dahlia-1642457_960_720

Dagen började riktigt bra. Jag kände mig pigg när jag vaknade.  

Har en ledig dag idag till att handla, baka och framförallt skriva ett antal CV som jag har skickat iväg.  Ser fram emot vad som väntar och hoppas på bra respons.

Har, som jag skrivit om innan, väntat på ett beslut från Försäkringskassan angående min sjukpenning.  Förra veckan kontaktade jag min läkare för att påbörja en ny utredning. Han beslöt sig för att skicka remisser vidare till smärtkliniken och neurologen på sjukhuset. I väntan på tid skickade läkaren ett brev till Försäkringskassan att, trots ett nytt jobb, är tillståndet detsamma. Alltså 75% arbetsför. Vilket betyder att Försäkringskassan betalar mig sjukpenning på dom 25% jag inte kan jobba.

So far so good………trodde jag.  Men idag kom telefonsamtalet från Försäkringskassan att sjukpenningen upphör i väntan på utredning. Ridå. Golvet öppnade sig. Försökte prata med min handläggare men dom är tydligen ”ingen inkomstkälla”.

Vad gör jag nu? När man redan är i en sån beroendesituation att man måste lita på andra att bistå med min ekonomi , att känna att man inte klarar sig. Det blir sådan inre stress. Att inte bli trodd på. Att någon tror att man är lat och inte vill jobba.

Någon som inte vet hur mycket kraft det tar att bara gå upp på morgonen, göra mig iordning. Att ta steget ut genom dörren för att köra till ett jobb där jag ska spendera nio timmar. Där andra människor är beroende av mig och litar på att jag tar hand om när jag vissa dagar inte klarar att ta hand om mig själv. Det är förödande. Hur länge ska jag behöva kämpa?

Mitt i allt detta finns så mycket kärlek, omhändertagande och skratt runt om mig. Jag har världens bästa sambo, familj och vänner. Jag är så glad och tacksam för att ni finns. Avstånd är inget hinder. Vi rings och vi Skypar. Jag älskar er alla, min stora, (knasiga ha ha)  familj!

images

Tack för all omtanke, alla utflykter, sms och samtal! Det är tack vare er jag håller mig uppe, fortsätter kämpa.

Det är inte bra just nu, men det kommer att bli bra, bättre. Så klart det blir. Det blir det alltid.

Med kärlek

Anneli

 

3 reaktioner på ”När skyddsnätet faller……. och stödet finns nära

  1. Fortsätt kämpa! Vi finns alla här för dig när du behöver en axel att luta dig mot! Kärlek och kramar från England!

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.