Ett oönskat brev…..

d5a9f05cc5ab2dc7599daaad55c38edd_Kuvert

Så kom det där brevet från försäkringskassan. Det där brevet som man inte vill ha, där dom ytterligare en gång vill utreda varför man inte kan jobba heltid.

Varenda gång är en strid.  Varje gång försäkringskassan tvivlar på att man verkligen är så dålig som det påstås måste jag bevisa att så är fallet.

Nu har jag sedan en tid tillbaka bytt jobb till mer administrativa uppgifter, för att se hur det blir med värken,  men där det är mer än nog för mig att jobba deltid. Resten av tiden får jag än så länge sjukpenning. Att vara beroende av att en myndighet försörjer delar av min inkomst är inte ett dugg kul, men väldigt nödvändigt. På det viset kan jag och vill jobba så mycket som kroppen vill och tillåter. Det är inte jag som bestämmer över min kropp, min kropp bestämmer över mig. Och varje gång vinner värken och smärtan.

Jag har fått ge vika för värken, koncentrationssvårigheterna och alla andra 32 symtom jag har (det finns 58 nämnda på fibromyalgiförbundets hemsida) . Har anpassat mig till ett nytt jobb efter att ha fått ge upp det jobbet jag älskar och är bra på.  Studerat Svenska 3, Litteratur och Samhällskumskap på högskolenivå för att kunna skaffa en annan inriktning. Att behöva byta ut jobbet inom vården är som att nästan byta ut mig själv.

Efter allt detta tillåter kroppen ändå mig bara att jobba deltid. Huvudet vill så mycket mer. Ser framför mig hur mycket jag vill göra men kroppen skriker Neeeej! Försöker oftast strunta i det och går på som bara den, men till slut vinner ändå den förbaskade värken.

Det syns inte utanpå att jag har ont. Tänk er att ha huvudvärk i hela kroppen ,hela tiden. Alltid.

Är inte detta bevis nog? Har jag inte visat att jag VILL jobba?!

Då sitter en person framför sin dator och ser mitt ärende. Någon jag aldrig träffat, någon som inte känner mig.  Hur kan detta vara rätt person att  bestämma vad jag kan och klarar av?

Så nu börjar striden för ett försök att behålla min rättighet till hjälp till självhjälp.

Hjälp till ett värdigt arbetsliv.

Trevlig kväll!

Anneli

Ps. Börja läs en bok ikväll!

 

4 reaktioner på ”Ett oönskat brev…..

  1. Jag önskar dig lycka till mot myndigheterna! Ingen ska behöva jobba sig själv till en tidig grav! Stå på dig och ge inte upp dina rättigheter!
    Njut av din bok och glöm problemen en stund!

    Gillad av 1 person

  2. Jag hade tur när jag var sjukskriven deltid ett tag – pga utmattning pga helt galen arbetsplats och arbetssituation – för jag kände att jag blev lyssnad på och trodd av FK. Men så var det bara ett kort tag också och jag vill inte hamna i den sitsen igen men visst jag en överkänslighet mot stress nu. Lycka till!

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.