Lästips

”Varenda sommar var perfekt, utom den sista”.

Boken ” Sommarboken” är skriven av Emylia Hall. Ännu en ny författare för mig och hennes berättelse om Beth Lowe griper tag i mig med en gång.

Efter en resa till moderns hemland, Ungern, bestämmer sig Beth’s mamma för att stanna kvar och leva i Ungern.

Beth och hennes pappa åker ensamma tillbaka till England. Där tvingas dom starta ett nytt liv med nya rutiner.

Kontakten med modern uppehålls till en början via telefon men allteftersom Beth blir äldre åker hon till Ungern på sommarloven för att spendera tid med sin mamma.

Men sommaren som Beth ska fylla sexton år händer något och en stor hemlighet avslöjas. En hemlighet som för Beth blir avgörande för hennes syn på framtiden men som även tvingar Beth att konfronteras med sin uppväxt och de sanningar och lögner som inte går att fly från för evigt.

Boken är gripande och välskriven. Jag får medkänsla med Beth och vill hela tiden ta reda på hur det går.

Imorgon blir det ett nytt besök till biblioteket!

Vad läser ni för bok ikväll?

Anneli

4 reaktioner på ”Lästips

  1. Låter spännande! Tack för tipset! Ikväll läser jag Harlan Coben! Så väl skriven och spännande att jag inte kan lägga ner den eftersom jag bara måste läsa nästa kapitel och sedan nästa efter det! Blir en sen kväll tror jag, hoppas jag lyckas komma upp till jobb imorgon!

    Gillad av 1 person

  2. Hallå där!
    Jag läser också en ny författare: Cristina Lopez Barrio. Boken heter: Den omöjliga kärlekens hus.
    Lycka till med bloggen…

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.