Bak, värk och lite jäklar anamma!

Idag har jag energi, lite extra allt.

Efter en dag på jobbet hade jag ändå lite överskottsenergi och beslöt mig för att nu ska det bakas! Jag älskar att baka och gör det ofta men inte så ofta som jag bakar bröd. Bakar helst kakor eller bakverk.  Blir jättegott när man bakar sitt eget bröd men det är så tråkigt. Gjorde en ordentlig sats så nu är frysen välfylld.

Det är underbara dofter som fyller huset när baket är igång och det är en speciell känsla när man bakat själv. Dessutom vet man precis vad ens bakverk innehåller.

Det är inte alltid jag har ork eller energi efter att ha jobbat hela dagen. Jag har nämligen en ständig följeslagare…Fibromyalgi, Miss Fibro. Hon gör sig ständigt påmind och låter mig aldrig vila eller vara ifred. Som jag önskar att jag någon gång hade fått vara ensam, utan påminnelser om en sjukdom som ibland gör mig alldeles lamslagen.

Det är väldigt svårt för mig att acceptera att jag inte klarar av att göra vissa saker och därför vill jag ständigt bevisa för mig själv att det går. Ibland funkar det och ibland inte.

Är så envis och ”kämpar hellre på” än ger vika. Kan inte bara ge upp. Nån gång ska jag väl vinna?

Nu när jag väl sätter mig i soffan så kommer Miss Fibro att slå till med full kraft. Kom igen! Jag är redo! För att idag har jag både jobbat och bakat. Jag klarade det. Så stolt och så värt det.

Härligt att fortsätta med min bok ikväll.

Glöm inte att börja läsa!

Trevlig kväll

Anneli

20170925_155315
Invigning av min nya jäskorg
20170925_155315
Invigning av min nya jäskorg

En reaktion på ”Bak, värk och lite jäklar anamma!

Kommentarer inaktiverade.